Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Margareta Winberg: ”Det gillar jag inte”

Publicerad: 4 april 2014, 08:49

Margareta Winberg.

UN Womens ordförande i Sverige, den tidigare vice statsministern Margareta Winberg, är kritisk mot att hennes organisation förekommer som färdig samarbetspartner i säljmaterialet för Hans Löfgrens satsning ”Women Empowerment”. Detta innan styrelsen ens har fattat beslut om att delta.


Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergAnna Brolin

– Det gillar jag inte. Det gick nog lite fort det där, säger Margareta Winberg till Resumé.

Resumé kunde idag berätta att Tyresö damfotbolls-profilen Hans Löfgren är i full färd med att starta upp jämställdhetsorganisationen ”Women Empowerment”.

Han lyfter bland annat fram Metros vd i Puerto Rico, Johanna Öberg, och TV4-sportprofilen Anna Brolin i sponsringsbroschyren för organisationen, utan att ha deras tillåtelse.

Redan på förstasidan framgår att man UN Women är samarbetspartner, men det är minst sagt en sanning med modifikation.

– Tyresö damfotboll har vårt tryck på sina matchtröjor och sedan fick jag och vår organisationssekreterare reda på att man håller på med ett projekt som vilar på en värdegrund som vi kan stå för. Vi har inte fattat några beslut ännu, säger Margareta Winberg.

Women Empowerments budskap är:
"En tydlig vision om en jämställd värld där kvinnor och män har lika värde"

Enligt Margareta Winberg har organisationssekreteraren Petra Engberg fört en diskussion med Hans Löfgren som visat upp en broschyr.

– Vi uppfattade det kanske mer som att det är så här som det är tänkt, säger Margareta Winberg.

Hur ser du på att ni används i säljsamtal utan att ni ens har gett ert godkännande?
– Vi har fyllt på med lite texter och formuleringar, men vi har inte förstått att det redan används i säljsammanhang, säger Margareta Winberg.

Hur ser du Hans Löfgren är en dömd sexköpare med tanke på vilken organisation han vill starta upp? Camilla Wagner på Veckans Affärer är starkt kritisk till detta.
– Vår uppfattning är att om man har gjort ett brott så ska man inte straffas restan av livet. Vi har samma uppfattning om att man måste förlåta också, säger Margareta Winberg.

Hon ser möjligheter att projektet skulle kunna ge intäkter till UN Women, vilka skulle kunna användas för att hjälpa kvinnor som har det tufft i världen.

– Vi lever på medlemsavgifter och projektpengar. Vi jobbar alla gratis, säger Margareta Winberg.

Hon är dock osäker på om projektet blir av efter rapporteringen från både Resumé och Veckans Affärer.
– Jag talade med Hasse igår efter att jag pratat med Camilla Wagner på Veckans Affärer. Jag tror att Hasse har lagt det hela lite på is nu, säger Margareta Winberg.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergAnna Brolin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.