Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Margaux Dietz intervjuar samtliga partiledare

Publicerad: 6 mars 2018, 08:25

Influencern Margaux Dietz är aktuell som deltagare i Let's Dance och har hundratusentals dagliga följare i sina kanaler. Nu lanserar hon ett nytt koncept till sin Youtube-kanal: I "Partitempen" kommer hon intervjua samtliga partiledare inför valet.

Ämnen i artikeln:

InfluencerYoutubeMargaux Dietz

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tanken med programmet "Partitempen" som börjar sändas i vår är att öka intresset för politik hos unga väljare. I programmet kommer partiledarna att få svara på frågor de inte vanligtvis brukar få svara på, delta i en så kallad "Challenge" och tycka till om ett antal företeelser under vinjetten "Bu eller Bä".

– Jag är själv ung och minns fortfarande väl hur det var första gångerna man skulle rösta, massvis av information men ofta på en nivå och med en ton som kändes svårbegriplig. Idag har jag en stor plattform med tusentals följare varav många är förstagångsväljare, tanken är att Partitempen ska vara det program jag själv saknat. Roligt, lättsamt men framförallt partiledare som pratar om sin politik på ett sätt som de inte gör i vanliga fall, säger Margaux Dietz i en kommentar.

Varje avsnitt kommer vara mellan 12-15 minuter långt och sändas på Margaux Dietz ordinarie kanal med premiär den 21 mars och sedan ett avsnitt i veckovis nästföljande veckor. Till sin hjälp har hon utöver sin ordinarie redigerare och projektledare Elin Nylund arbetat med Daniel Frölander till vardags pr-konsult på Redgert Comms i rollen som redaktör för Partitempen.

– Det var inget snack om att hoppa på det här projektet. Jag har sen tidigare ett stort intresse för politik och att få jobba med en sån naturtalang som Margaux inspirerar. Åtta av tio svenskar anser att politikerna blir allt mer avskärmade från väljarna. I den bästa av världar kan vi med Partitempen vissa att politikerna är människor som vilka andra och nå ut till en ung och kanske inte så traditionellt politiskt intresserad publik,  säger Daniel Frölander, pr-konsult Redgert Comms och redaktör på Partitempen.

I det första avsnittet kommer Jonas Sjöstedt att vara gäst. Programmet är partipolitiskt obundet och finansieras av Margaux Dietz själv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev