Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Margret Atladottir till Aftonbladet

Publicerad: 3 juni 2013, 08:43

Margret Atladottir

Foto: Blanca Sjöstedt

Aftonbladet knyter till sig Nöjesguidens förra chefredaktör Margret Atladottir. Tillsammans med bland annat Eric Rosén kommer hon att jobba med det projekt som Schibsted och Aftonbladet har startat för att utveckla framtidens opinionsjournalistik på nätet.


Ämnen i artikeln:

Margret AtladottirAftonbladetSchibsted

– Nöjesguiden har på flera sätt varit ett undantag och utvecklat opinionsjournalistik när andra stått helt still. Därför känns det väldigt spännande att vi nu rekryterar den person som drivit den utvecklingen. Det känns dessutom otroligt kul att få jobba tillsammans med Margret, säger Eric Rosén, som är projektledare i ett pressmeddelande.

Margret Atladottir jobbade på Nöjesguiden under fem år, de sista fyra som chefredaktör innan hon lämnade tidningen i våras.

– Jag är otroligt peppad inför det här, det känns som ett drömjobb på alla sätt och ligger i linje med hur jag tror onlinejournalistiken kommer att utvecklas, kommenterar Margret Atladottir.

Hon tillträder tjänsten den 1 augusti. En första skiss på det nya konceptet ska vara klart till sommaren, och presenteras under Almedalsveckan.

– Mycket av det mest spännande när det gäller opinionsbildning finns utanför de traditionella kanalerna. Samtidigt finns ett växande intresse för engagemang och tydliga åsikter. Den insikten bär Margret med sig, och det är värdefullt, säger projektets initiativtagare Karin Pettersson, politisk chefredaktör för Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.