Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Maria Sognefors om att ta över Amelia

Publicerad: 1 mars 2016, 10:44

Maria Sognefors.

Foto: Angelica Söderberg.

Maria Sognefors tar över posten som chefredaktör för Amelia. Det gör hon efter Åsa Lundegård som går till M-Magasin. – Det känns vemodigt att lämna Vi i Villa, men det här var en chans jag inte kunde säga nej till, säger Maria Sognefors.


Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Sedan 2013 har Maria Sognefors varit chefredaktör för Vi i Villa. Dessförinnan har hon jobbat på olika poster på Bonnier Tidskrifter, bland annat på Mama, Allt i Hemmet och Veckorevyn.

Hon var också med och startade magasinet Glamour.
– Att börja som chefredaktör på Amelia känns jättekul. Jag har haft det bra på Vi i Villa och där finns det också en fantastiskt bra redaktion. Jag har genomfört en stor förändring med tidningen med väldigt lyckat resultat. Det känns vemodigt att lämna, men det här var en chans jag inte kunde säga nej till, säger Maria Sognefors.

– Jag har jobbat på Bonnier Tidskrifter i tio år innan jag kom hit till Vi i Villa. Så för mig känns det som att komma hem.

Hur har du förändrat Vi i Villa?
– Alla knep för att sälja lösnummer som jag har lärt mig på Bonnier Tidskrifter har jag tagit med mig till Vi i villa, som ju är en gratistidning. Gör man en snyggare tidning är det svårt att slänga den. Vi har fått väldigt bra respons på det, både från läsare och annonsörer.

Vilka är Amelias största utmaningar?
– Jag vill inte prata om eventuella förändringar för Amelia, eftersom jag inte har träffat redaktionen eller pratat igenom med ledningen än. Men som alla tidningar, så måste vi öka lönsamheten – både vad gäller papperstidning och digitalt.

Vad är din bild av Amelia?
– Det är en fantastisk och inspirerande tidning som alltid står på kvinnornas sida, är aktuell och viktig. Den fyller en funktion i många svenska kvinnors liv – och det kommer den fortsätta göra.

På Vi i Villa blir Maria Sognefors ersatt av Anders Carlén.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev