Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marica Finnsiö lämnar Aftonbladet

Publicerad: 12 juni 2015, 12:09

Marica Finnsiö.

Foto: Pressbild.

Nu lämnar Marica Finnsiö Aftonbladet efter 20 år. – Det har varit en fantastisk resa både journalistiskt, affärsmässigt och personligt. Men ibland ska man utmana sig själv, jag kände att det var dags att göra det nu, säger hon.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMarica FinnsiöJan Helin

I januari stod det klart att Marica Finnsiö lämnar posten som redaktionschef – ett jobb hon då hade haft i tre års tid. Men hon valde att vara kvar på tidningen. Att hon nu lämnar tidningen helt framgår av ett pressmeddelande.

Marica Finnsiö har suttit i ledningen för Aftonbladet i över tio år. Hon har även jobbat med varumärkesarbete, varit redaktionellt utvecklingsansvarig för mobil och Ipad, utvecklingschef, nyhetschef och featurechef.

– I januari bestämde jag mig för att lämna över stafettpinnen efter tre år som redaktionschef. Vi hade då uppnått fantastiska framgångar, och jag kände att det var dags för andra att ta vid. Sedan dess har jag funderat över vad jag vill - och kommit fram till att jag vill ta mig an nya utmaningar, säger Marica Finnsiö i pressmeddelandet.

Hon har inget klart än – utan ska ta sommarlov och tänka igenom om hon vill ha en framtid som anställd eller via eget företag.

– Jag har stor respekt för Maricas val, men beklagar det. Vi har jobbat ihop under hela min tid som chefredaktör och Marica har varit mycket viktig i den stora omställning vi gör med Aftonbladet. Maricas starka vilja, stora kunnande om god kvällstidning och osvikliga känsla för läsaren har varit ovärderlig för mig. Publicistiskt har vi kompletterat varandra, jag kommer att sakna henne som kollega, säger Jan Helin, publisher på Aftonbladet, i pressmeddelandet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.