Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marica Finnsiö slutar som redaktionschef på Aftonbladet

Publicerad: 21 januari 2015, 15:54

Marica Finnsiö.

Foto: Pressbild/Aftonbladet.

Aftonbladets redaktionschef Marica Finnsiö slutar som redaktionschef. Men hon stannar på kvällstidningen – men på ett "annat uppdrag".


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénMarica FinnsiöJan Helin

Marica Finnsiö har varit redaktionschef på Aftonbladet i tre år.

– Det har varit en period av hårt arbete med att ställa om Aftonbladets redaktionella produktion, det är svindlande att se tillbaka var vi var för tre år sedan och hur långt vi kommit i dag under Maricas ledning, säger publisher Jan Helin i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag förstår och respekterar självklart Maricas beslut, vi diskuterar nu vad nästa uppdrag för henne ska vara i den nya organisationen som vi arbetar intensivt med just nu.

Sofia Olsson Olsén, i dag chef för Aftonbladet Plus, blir tf. redaktionschef tills den nya organisationen är färdig.

– Det har varit tre väldigt roliga och spännande år som redaktionschef. Jag tog över redaktionen för att leda ett omfattande förändringsarbete. Nu står vi inför nästa steg. Då känns det naturligt att andra tar vid medan jag går vidare till ett nytt uppdrag på Aftonbladet, säger Marica Finnsiö i en kommentar och fortsätter:

– Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit. Alla har gjort ett fenomenalt arbete med att ställa om till fullt digitalt fokus - och samtidigt göra papperstidning och tv.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.