Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marie Claire blir dokusåpa

Publicerad: 10 september 2008, 06:16

En blandning av Tidningsliv, om Dala-Demokraten, och Ugly Betty. Running in Heels är nya realityn om Marie Claires redaktion och hänger på tv-trenden att visa livet på de största modemagasinen.


Snart får tittarna följa livet bland medarbetarna på Marie Claires redaktion i New York

I december förra året var America ” Ugly Betty” Ferrera på Marie Claires omslag. Nu kan hennes tv-karaktär bli verklighet – på Marie Claire.

Efter flera år med dokuåpor från modeindustrin och modellivet vill tv-kanalerna visa upp ”verkligheten” på modetidningarna.

Running in Heels får amerikansk premiär i mars nästa år, på kanalen Style, och får en dokumentär karaktär. Tittarna får följa livet bland medarbetarna på Marie Claires redaktion i New York.

– Man får fördjupa sig i det höga tempot i magasinsindustrin och få en glimt av livet för kvinnorna som får allt detta att hända, säger Salaam Coleman Smith, vice cd på Style Network.

Running in Heels är långt ifrån enda modemagasinsprogrammet. Vogue spelar in egna tv-program som visas på webben men mest uppmärksammade programmet är Stylista om modemagasinet Elle på kanalen CW. 15 redaktionsmedlemmar i de lägre redaktionshierarkierna får tävla om vem som ska bli assistent åt modechefen Anne Slowey.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.