tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Markovic hade ett pris på sitt huvud”

Publicerad: 24 januari 2014, 09:10

Deanne Rauscher.

Foto: Lind & Co. Pressbild.

Deanne Rauscher är medförfattare till den uppmärksammade boken ”Den motvillige monarken". Hon befinner sig på kontinenten och nåddes nyligen av nyheten att källan Mille Markovic har blivit ihjälskjuten. – Jag är chockad, men det är samtidigt inte oväntat. Jag vet att han har haft ett pris på sitt huvud, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Mille MarkovicDen motvillige monarken

KB

Karl-Johan Byttner


Deanne Rauscher berättar att hon hade planerat att skriva en bok om  kungen under flera år.

Hon talade om det med en grävande journalist och  fick då tipset att ta kontakt med Mille Markovic.

– Han var inte vår  huvudkälla för ”Den motvillige monarken”, utan han hade sin berättelse  och många personer hade vi aldrig fått någon kontakt med utan hjälp av  Mille Markovic, säger Deanne Rauscher.

Hon berättar att hon aldrig  vågade ta kontakt med honom när det snurrade på kring Mille Markovic som  allra mest, utan det skedde under tiden han sätt häktad och sedan satt  på Mariefreds-anstalten.

– Jag fick tillstånd av åklagaren att träffa honom och jag fick märkligt nog både filma och banda, säger Deanne Rauscher.

Hon berättar att hon hade många möten med Mille Markovic och hon kunde återkomma till honom för att korsverifiera uppgifter.
–  Han berättade om sin uppväxt familj och massa andra saker. Så det blev  som terapeutiska samtal och vi satt ungefär tre timmar i taget, säger  Deanne Rauscher.

Hon fick så mycket material att hon tänkte att det  till och med skulle gå att göra en bok om Mille Markovic. Hon skrev  boken Mille Markovic: biografin ihop med Beata Hansson.

– Mille var en så sammansatt person att det aldrig hade gått att göra boken själv, säger Deanne Rauscher.

Hon  känner sig visserligen chockad över att Mille Markovic har blivit  mördad, men hon tycker samtidigt att det inte är oväntat eftersom hon  menar att han har haft ett pris på sitt huvud.
– Det allra värsta är att han efterlämnar åtta barn, säger Deanne Rauscher.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev