onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Alsander talar ut om cancern

Publicerad: 31 mars 2017, 08:19

Martin Alsander.

Foto: Pressbild

Martin Alsander har räddat Stampen ur den värsta ekonomiska krisen. Samtidigt har han genomgått en personlig fight mot cancern. I en intervju med DI Weekend berättar han om den tuffa tiden.

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

FT

Fredrik Thambert


Stampens vd Martin Alsander har lotsat mediekoncernen genom rekonstruktionen och räddat bolaget ur den akuta krisen som var nära att knäcka det. I hundratals intervjuer har han hållit en god min och redogjort för läget. Men den egna kampen har han legat lågt med externt – fram tills nu. I en intervju med DI Weekend berättar han för första gången om sin sjukdom.

Cancern i magen upptäcktes sommaren 2014 och under hösten påbörjades behandlingen med cellgifter. I januari 2015 började han med strålbehandlingen.
– Efter varje behandlingsrunda ville jag bara ta på mig kostymen, lämna ungarna i skolan och gå till jobbet. När man är sjuk vill man att allt ska vara som vanligt igen. Det hjälpte mig väldigt mycket att kunna ha en vardag att återgå till, säger han i intervjun.

Sommaren 2015 bedömdes Martin Alsander vara färdigbehandlad.
– Jag mår bra igen, men det har varit en väldigt svår period i mitt och familjens liv. Jag går fortfarande på kontroller och är otroligt tacksam för den svenska sjukvården, som gjort ett fantastiskt jobb och lagt ned enorma resurser på att rädda ett liv, mitt. En annan sak som slagit mig är att när man kommer ur det värsta och det börjar vända, uppstår ett hopp och en helt otrolig livsglädje – helt plötsligt är allt roligt!

Trots den tuffa fighten mot cancern funderade han aldrig på att hoppa av sitt jobb, hävdar han.
– Det har funnits tuffa, riktigt tuffa, stunder när jag sagt till mig själv att jag borde dricka morotsjuice och gå långa promenader, inte hålla på med det här. Men jag ville inte bli den vd som sätter ett av Sveriges största mediebolag i konkurs, säger Martin Alsander till DI Weekend.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev