Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Jönsson: ”Betänketiden var kort”

Publicerad: 7 februari 2013, 14:01

Martin Jönsson.

Foto: Resumé.

Martin Jönsson lämnar nu Svenska Dagbladet för jobbet som biträdande programdirektör på Sveriges Radio. Men han gör det med blandade känslor. – Det är kluvet. SvD är den bästa arbetsplatsen som jag har varit på, säger han.


Ämnen i artikeln:

Martin Jönsson

Martin Jönsson har varit medlem i SvD redaktionsledning sedan 2006 och företagsledningen sedan 2007. Han har betat av ett flertal tjänster på vägen: redaktionschef /stf ansvarig utgivare, chef för SvD.se och SvD Näringsliv. Han bär på en gedigen journalistisk erfarenhet med jobb som chefredaktör för Journalisten, Dagens debatt, Bibel, Nöjesguiden.

När han nu väljer att lämna på Svenska Dagbladet gör han det med blandade känslor, men också stolthet.
– Jag har åtta fantastiska år bakom mig här. Det är den bästa arbetsplatsen som jag har varit på. Jag är stolt över vad vi har gjort och hur tidningen har utvecklats, säger Martin Jönsson.

Men det var inte något svårt beslut att tacka ja när erbjudandet från Sveriges Radio dök upp.  
– Betänketiden var kort, konstaterar han. Jag tycker att det låter som ett av de mest intressanta mediejobben som finns.  

En stor del av hans ny roll kommer att handla om utvecklingen av Sveriges Radios digitala strategi. Redan i dag ligger de långt fram, men mycket kan fortfarande göras för att hänga med.

Har du några tankar kring vad som behöver göras?
– Ja, det är klart att jag har, säger Martin Jönsson, utan att vilja gå in mer i detalj på det.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Martin Jönsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.