Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Jönsson lämnar SvD

Publicerad: 7 februari 2013, 13:08

Martin Jönsson

Foto: Resumé.

SvD:s kulturchef Martin Jönsson har sagt upp sig. Istället går han till Sveriges Radio där han blir biträdande programdirektör.


Ämnen i artikeln:

SvDMartin Jönsson

Martin Jönsson har varit en stor kritiker av SvD:s besparingar. I höstas lämnade han jobbet som redaktionschef för tjänsten som kulturchef. Nu slutar han helt och hållet på tidningen.

Nytt jobb är den prestigefulla tjänsten som biträdande programdirektör på Sveriges Radio, med särskilt ansvar för den digitala utvecklingen. SR värvar i samma veva Helen Hellströmmer till tjänsten som kommunikationschef. Hon kommer närmast från Södersjukhuset. Bägge kommer att ingå i SR:s koncernlednig.
– Det är oerhört roligt att vi kan knyta Martin Jönsson till Sveriges Radio, en av Sveriges mest erkända publicister. Han har han ett omvittnat starkt engagemang för de digitala mediefrågorna och delar ledningens syn på vikten av att Sveriges Radio blir Sveriges viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare även i den digitala medievärlden. Martin tillhör dem i Sverige som har längst konkret erfarenhet av att strategiskt arbeta med digitala uttryckssätt i medier och har viktig erfarenhet av en digital omställning på stora arbetsplatser. Med denna rekrytering stärker vi vårt digitala utvecklingsarbete vilket också är viktigt inför kommande tillståndsperiod, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö i en kommentar.

Martin Jönsson kommenterar jobbytet:
– Jag ser det här som ett av Sveriges mest intressanta mediejobb. Sveriges Radio har ett otroligt rikt innehåll digitalt och många bra tjänster. Men medielandskapet förändras snabbt och det krävs ett ständigt utvecklingsarbete för att se till att innehållet når ut till så många som möjligt, säger Martin Jönsson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SvDMartin Jönsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.