Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Jönsson ny redaktionschef på SvD

Publicerad: 19 december 2008, 12:46

SvD har tillsatt en ny redaktionsledning där Martin Jönson blir redaktionschef.


Martin Jönsson. Foto: Elisabeth Ohlson.

När chefen för Svd.se, Bo Hedin, gick över till utvecklingsprojektet SvD 3.0 i höstas ersattes han av Martin Jönsson som lämnade SvD Näringsliv.

Nu byter Jönsson tjänst igen och blir i stället redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare. Det är en av flera förändringar i SvD:s redaktionsledning där nu Fredric Karén, tidigare  tidigare inrikeschef och chef för SvD:s superdesk,  blir chef för SvD.se.

Ann Axelsson , editionschef på SvD Kultur, får en nyinrättad tjänst som Chef SvD Helg med övergripande redaktionellt ansvar för all helgläsning.

I samma veva får Bo Hedin titeln utvecklingschef.

Ny i redaktionsledningen är också SvD:s nya kulturchef Stefan Eklund.

Redaktionsledningen består i övrigt av administrativa redaktionschefen Ingrid Schoerner och den politiske chefredaktören PJ Anders Linder.

Lena K Samuelsson är chefredaktör.

Förändringarna kommer efter att förra redaktionschefen Mia Bjelkholm ingår från januari i företagsledningen på ett nytt jobb som kvalitetschef. Sedan tidigare har också redaktionschef Mats-Eric Nilsson tagit tjänstledigt.

–    Vi ska fokusera på att utveckla vår kvalitetsjournalistik, på ett sätt som tar tillvara styrkorna hos både papper och webb på bästa möjliga sätt, säger Martin Jönsson i en kommentar.

Gunvor Frykholm, tf chef för Näringsliv, blir ordinarie, liksom biträdande chefen Fredrik Nilsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.