måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Schibbye efter attentatet: "Jag är livrädd"

Publicerad: 9 januari 2015, 07:03

Manifestation i Paris efter attentatet och Martin Schibbye

Foto: Montage/Andreas Elgstrand.

Journalisten Martin Schibbye är livrädd efter terrorattentatet i Paris, Buzzfeed-artikel om Zara Larsson - en succé och raseri mot SVT efter Barnkanalen-klipp med dansande snippor och snoppar. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterCalvin KleinMartin SchibbyeBarnkanalenSVTMorgonsvepetJustin BieberZara Larsson

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Martin Schibbye efter attentatet: "Jag är livrädd"
Under onsdagen skakades världen av terrordådet mot satirtidningen Charlie Hedbo i Paris där 12 människor skjöts ihjäl. I ett inlägg på sin blogg skriver den tidigare fängslade journalisten Martin Schibbye om dådet som han kallar en attack på yttrandefriheten:

"Om den elfte september förändrade utrikespolitiken så kommer gårdagens attack att förändra journalistiken. Frågan är bara hur? "Je suis Charlie", skriver vi idag. Men frågan är vem som vågar vara Charlie i morgon? Om priset är döden", skriver Martin Schibbye.

Han hämtar kraft ur en satirteckning föreställande en terrorist som skjutit ihjäl en tecknare med orden "He drew first"

"Men samtidigt är jag rädd. Livrädd. Dels för terroristerna. Men också för vad det här gör med oss. Rädd för att vi inte ska orka bära varandra. För att hatet ska växa sig starkare", skriver han.

Buzzfeeds artikel om Zara Larsson - en klickraket
Artisten Zara Larssons la för några dagar sedan ut en bild på Instagram där hon trätt en kondom över benet och skrev: "Till alla killar som säger att er kuk är för stor för kondomer, SLÅ ER NER!" Den amerikansak nyhetsjätten Buzzfeed skrev sedan en artikel om publiceringen, vilken i skrivande stund har fått nästan en och en halv miljon visningar sedan den publicerades i går morse.

Raseri mot dansande snippor och snoppar
När SVT la ut en trailer på Barnkanalens program "Bacillakuten" dröjde det inte länge förrän Facebook svämmade över av arga föräldrar. I programmet dansar och sjunger tecknade snoppar och snippor till en sång av slaget: "Snippidippsnippididoo, snippan är häftig kan du tro. Till och med på en gammal tant, snippan sitter där så elegant". Nästan 3000 kommentarer dök snabbt upp under det klipp som Barnkanalen lade ut på sin Facebooksida.
– Det finns ett pedagogiskt syfte med den, säger Kajsa Peters, programmets projektledare till Aftonbladet.

Hat mot Bieberkampanj
Häromdagen stod det klart att artisten Justin Bieber inleder ett samarbete med kalsonvarumärket Calvin Klein och frontar deras nya reklambilder. Nu riktas hat mot kampanjen. Men inte mot Bieber - utan mot modellen Lara Stone som poserar tillsammans med honom.
"Hej bitch, jag hatar dig. Rör du Justins k*k igen så dödar jag dig. Det här är inget skämt", skriver ett fan på Twitter, enligt Aftonbladet.

Twitter släpper videofunktion
För att få fler att posta videomaterial i flödet kör Twitter inom kort ut en videofunktion som ska påminna om den sociala videotjänsten Vine, enligt uppgifter till Recode. Videosnuttarna kommer att kunna filmas och redigeras direkt i Twitter och ha en tidsbegränsning på 20 sekunder. Enligt källor till Recode kommer funktionen att finnas inom ett par veckor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev