Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Sorrell: Sexismen är genomträngande i byråvärlden

Publicerad: 24 mars 2016, 06:53

Sir Martin Sorrell.

WPP-chefen anser inte att Gustavo Martinez är en engångsföreteelse, Youtube tar upp kampen med Periscope och SVT skrotar pappret. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Sorrell: Sexismen är genomträngande i byråvärlden
Efter att JWT-chefen Gustavo Martinez slutat på grund av anklagelser om sexuella trakasserier av sin personal har en stor debatt om sexismen i byråbranschen blossat upp. Sir Martin Sorrell, vd på WPP och förmodligen den mäktigaste inom den globala reklamvärlden, har nu gett sin syn på saken. I en videointervju med The New Yorker-skribenten Ken Auletta säger han att "sexismen är genomträngande i byråvärlden" och att Martinez-fallet inte är en isolerad incident. Det rapporterar Digiday.

Därmed går han på tvärs med sin trätobroder Maurice Levy, ordförande inom reklamnätverket Publicis, som tidigare sagt att det var ett enskilt misstag.
– Jag vänder mig starkt mot Levys uttalande. Han säger att situationen på JWT med Gustavo Martinez var en gångshändelse. Han har för vana att ignorera fakta, sa Sorrell.

JWT ägs av WPP och sir Martin Sorrell var personligen involverad i förhandlingarna med Gustavo Martinez om att han skulle avgå. Kvinnan som anmälde honom – kommunikationschefen Erin Johnson – har fortfarande inte kommit tillbaka till jobbet. På frågan om hon kommer att göra det svarade han:
– Det är upp till henne om hon vill komma tillbaka.

Youtube tar upp kampen mot Facebook och Periscope
Facebook satsar hårt på livestreaming i mobilen och Twitter har nått framgångar med appen Periscope. Nu påstås även Google-ägda Youtube ligga i stortgroparna för lansering av en ny app som gär det enkelt för vem som helst att sända live, skriver Venturebeat. Appen kommer enligt uppgift att heta Youtube Connect och möjliggöra för användarna att sända direkt från sina mobiltelefoner till andra app-användare eller tittare på Youtubes vanliga plattform. Appen kommer att finnas tillgänglig för både Iphone och Android.

Zara Larsson uppträdde hos Ellen DeGeneres
Det svenska pop-undret Zara Larsson befinner sig i USA där hon håller på att slå igenom stort. Igår uppträdde hon på Ellen DeGeneres show framför en massiv tv-publik. flera svenska medier rapporterar om uppträdandet med låten "Never forget you" blev en stor succé.

SVT fimpar pappret
Framöver kommer SVT inte att tillhandahålla papperstidningar till personalen. Istället ska medarbetarna erbjudas tillgång till systemet Pressreader för att läsa dagstidningarna digitalt. Det framgår av ett internt meddelande Dagens Media har tagit del av. SVT räknar med att spara drygt 1,5 miljoner kronor per år på detta sätt.

Tinder ska hjälpa till i presidentvalet
Istället för att bara swajpa höger eller vänster på potentiella dejtkandidater vill appen hjälpa amerikanerna med politiken med. De har nämligen tagit fram ett test som människor kan göra för att avgöra vem av presidentkandidaterna som de ligger närmast. Genom att svara på ett antal frågor av politisk karaktär – på klassiskt Tindermanér genom att svajpa höger för ja och vänster för nej – matchas användarna med den kandidat som passar dem bäst, rapporterar Buzzfeed.

Boten som twittrar som som tonåringar
Microsofts AI-team har utvecklat en chatbot som uppges vara kapabel att uttrycka sig precis som en typisk tonåring gör på nätet, skriver The Verge. Boten har fått namnet Tay och ska användas för att förbättra Microsofts förståelse för samtalsspråk. Tay finns redan på Twitter.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.