Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Timell åtalas för våldtäkt

Publicerad: 6 mars 2018, 07:46

Martin Timell.

Nu åtalas Martin Timell för den misstänkta våldtäkten som ägde rum på en fest år 2008. Själv nekar programledaren till anklagelserna.


Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellTV4

Martin Timell fick sparken från TV4 i vintras, efter anklagelser om trakasserier och en misstänkt våldtäkt som påstås ha ägt rum nio år tidigare. Nu åtalas han, skriver Expressen.
"Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, den misstänkte och ett flertal vittnen. Åklagaren har funnit att den samlade bevisningen är tillräcklig för åtal", står det i ett pressmeddelande.

Martin Timell har nekat till våldtäktsanklagelserna.
– Han nekar till allt. Ingenting kommer han erkänna, sa hans advokat Hanna Lindblom till SVT Nyheter den 11 november.

TV4 kände till uppgifterna om det misstänkta övergreppet redan 2008 men gjorde inget åt anklagelserna. I efterhand har kanalen fått hård kritik för sin hantering av ärendet.

LÄS MER: TV4:s vd vill "blåsa rent" – men cheferna får vara kvar

Även Resumé hade uppgifter om händelsen i badtunnan på avslutningsfesten till "Äntligen hemma". Men av hänsyn till kvinnan publicerade vi inte vid det tillfället.

Martin Timell har anmält SVT, SR och TV4 till Granskningsnämnden för deras sätt att rapportera om fallet.
"Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis", skriver Martin Timell i sin anmälan.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.