Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Timell erkänner kränkningar: Jag är chockad

Publicerad: 20 oktober 2017, 13:41

Martin Timell är avstängd från TV4.

Foto: Frida Flakstad

Martin Timell talar ut i en intervju med Expressen om de grova anklagelserna.


Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellTV4

TV4-profilen Martin Timell har den senaste veckan anklagats för att ha begått sexuella övergrepp, varit sexistisk, rasistisk och homofobisk under karriären. I går meddelade kanalen att han stängs av från jobbet och i dag plockade de bort samtliga planerade program ur höstens tablå.

Martin Timell har legat lågt sedan anklagelserna började dyka upp i sociala medier förra helgen, men nu bryter han tystnaden i en intervju med Expressen.
– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach. Jag har pratat med mitt lilla team i dag, som jag har jobbat med i fem år (Äntligen Hemma-redaktionen). Vi är fem stycken, säger han till tidningen.

LÄS MER: Efter skandalen – TV4 tar bort alla program med Martin Timell ur tablån

Programledaren vill inte kommentera de grövsta anklagelserna om ett påstått sexuellt övergrepp på en personalfest år 2008.
– Jag kommer inte att kommentera den här enskilda händelsen, det var så många människor inblandade där. Återigen - jag har gjort en jävla miss. Jag har missbedömt en stor del av mitt liv, och det är det jag måste göra något åt, säger Timell till Expressen.

LÄS MER: TV4-vd:n starkt självkritisk – så krishanterar bolaget

Nu tänker han söka hjälp, uppger han för tidningen:
– Jag har ett problem med mitt temperament. Jag har en oro i kroppen som inte är så lätthanterlig. När jag då kombinerar det med en humörsvängning och inte mår bra, så blir det inte så bra. Så jag ska försöka göra någonting åt det här nu.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.