Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martin Timell frias från våldtäkt

Publicerad: 8 juni 2018, 09:00

Foto: Frida Flakstad

Programledaren Martin Timell riskerade upp till två års fängelse vid en fällande dom. Nu frias han från våldtäkt av tingsrätten.


Det var i höstas som en kvinna anmälde Martin Timell för våldtäkt. Händelsen ska ha ägt rum för tio år sedan, i samband med en fest hemma hos Martin Timell i skärgården.

– När jag skulle sätta mig ner, då satt Martin liksom såhär, på kanten i princip. Då tog han sin hand och tog den ner för min rygg, in på insidan av mina bikinitrosor, och tog hela sin hand och sina fingrar och körde upp dom innanför, alltså i mig, mellan mina ben. I vaginan. Han tog sin andra hand, sin vänstra hand och satte den liksom mot min höft lite, så att han tryckte till, har kvinnan tidigare sagt till polisen.

Den 6 mars väcktes åtal för våldtäkt och idag kom beskedet om att programledaren frias.

– I målet finns särskilda svårigheter, säger chefsrådmannen Klas Reinholdsson som var ordförande. En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt, säger han i ett pressmeddelande.

Rättegången, som pågick i Attunda tingsrätt, avslutades för två veckor sedan. Under tre dagar hördes målsäganden, Martin Timell och vittnen om händelsen bakom stängda dörrar.

Tingsrättens ledamöter ska ha varit eniga i beslutet.

"Av domen framgår att tingsrätten anser att den bevisning som har lagts fram från åklagarens sida inte är tillräckligt robust för en fällande dom", skriver de bland annat i pressmeddelandet.

Aftonbladet har talat med Martin Timell, men han vill inte kommentera domen till tidningen.
– Efter vad ni har skrivit om mig? Tjenare, säger han.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.