Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Martina Haag ger boktips i sommar

Publicerad: 18 juni 2013, 11:29

"Min Sommarbok", är ett program som sänds på TV4 i sommar. Programmet kommer att ledas av Martina Haag som kommer att resa runt i Sverige och besöka kända profiler för att ta reda på deras bästa boktips i sommar.


Ämnen i artikeln:

Martina HaagTV4 Nyhetsmorgon

TV4 sänder programmet "Min Sommarbok" i sommar som har läsandet och bokhandel i fokus. Programmen produceras för TV4 i samarbete med Svenska Bokhandlareföreningen, som vill lyfta bokhandelns 100- åriga tradition som en plats för läsning, inspiration och rådgivning av böcker och litteratur. Martina Haag har påbörjat inspelningen av de första avsnitten. Kända personer som ger sina personliga boktips i sommar är till exempel; artisten Lasse Berghagen, författaren Åsa Larsson, artisten Yohio och före detta socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström.

– För mig är det här det optimala sommarjobbet. Jag älskar att prata om böcker! Jag vill att programmet ska ge en glad och somrig känsla och ge tittarna en massa bra boktips. Varje gång jag besöker en ny stad letar jag reda på bokhandeln. Jag tycker om att botanisera bland böcker, läsa baksidestexter och prata med kunnig personal. Att gå in i en bokhandel är som att komma in i en godisbutik, säger Martina Haag.

Första avsnittet ska visas i TV4 Nyhetsmorgon på söndag.
– Vi har valt att samarbeta med TV4 kring Min Sommarbok därför att det behövs ett brett och folkligt program om böcker där alla kan bli inspirerade och inkluderade. Programmet har samtalet om böcker i fokus, hur viktigt det är att få kunskap och tips av andra kring läsning och på vilket sätt en bok kan påverka ditt liv – precis det som våra bokhandlare arbetar med dagligen, säger Anna Möller Wrangel, vd för Svenska Bokhandlareföreningen.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.