Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Massavhopp på Veckans Affärer

Publicerad: 7 juni 2012, 08:36

Mellan tre till fem medarbetare på Veckans Affärer ska ha sökt avgångsvederlaget och tre har redan fått det beviljat. I morgon är det deadline för de anställda att ansöka om det avgångsvederlag som ingår i sparpaketet som Bonnier tidskrifter presenterade i förra veckan.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerBonnier Tidskrifter

I morgon är det sista dagen för Bonnier Tidskrifters medarbetare att  ansöka om avgångsvederlag när företaget ska bantas med 70 tjänster.

På  Veckans Affärer har tre anställda, inklusive redaktören Camilla Wagner, redan fått sina ansökningar beviljade. Utöver dessa väntar mellan tre till fem medarbetare på besked.
– Det är väldigt mycket snack  på redaktionen kring sparpaketet. Från fackets sida är vi kritiska till  att informationen presenterades så sent. Det är märkligt att ledningen  har längre tid att ta ställning till de anställdas ansökningar om  avgångsvederlag än de anställda har på sig att ta ett livsavgörande  beslut, säger Jonas Malmborg reporter på Veckans Affärer och facklig  representant på tidningen.

Sedan tidigare har Torbjörn Carlbom lämnat tidningen för Dagens Samhälle, medan Per Grankvist ska ägna  sig åt egen verksamhet.

Kritiska röster höjs nu mot Bonnier Tidskrifter  som inte har presenterat någon färdig editionsplan för tidningen trots  att flera medarbetare tvingas att lämna.

– Man går helt  bakvänt. Det är som en bilfabrik där man låter 15 procent av personalen  lämna utan att veta hur många bilar man ska tillverka. Det hade varit  bättre att ha en produktionsplan och sen presentera hur många som är  övertaliga, säger Jonas Malmborg.

Veckans Affärer har ännu inte  kommit med ett besked kring huruvida tidningen ska gå ner i  edition eller inte. Medarbetarna på redaktionen vet inte vilka  förändringar som ska genomföras och ifall ska slås  ihop med andra redaktioner.

– Det här visar på dålig  handlingsberedskap. Det finns inga besked om hur många titlar som kommer  ges ut. Det är jättemärkligt, vilket jag också har framfört till  ledningen, säger Jonas Malmborg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.