Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Massiva nedskärningar på IDG – nu får tre chefer gå

Publicerad: 26 juni 2015, 11:02

Tre höga chefer får gå.

Som en konsekvens av att IDG lägger ner papperstidningarna Computer Sweden och Techworld blev det i början på juni klart att antalet tjänster minskades från 35 till 19. Nu tvingas tre chefer lämna bolaget.


Ämnen i artikeln:

IDG

Det är Martin Fältström, produktionschef för tv, Fredrik Agrén, chefredaktör på PC för Alla och Sven-Erik Remmare, som har ansvar för IDG:s non-it-verksamhet, som tvingas sluta.

Fredrik Agrén har jobbat i 21 år på IDG, Martin Fältström i 26 år. Den sistnämnda får sluta som en konsekvens av att IDG väljer att outsourca sin verksamhet. Han kommer att fortsätta jobba för mediehuset från eget bolag.

Sven-Erik Remmare har jobbat på IDG i över 20 år nu när hans tjänst försvinner. Han lämnar IDG under hösten.

– För mig är det ingen överraskning att företaget går i en annan riktning som inte stämmer överens med hur det såg ut tidigare. Det är inget dramatiskt – utan jag och företaget är vänner, säger han till Resumé.

Nedskärningarna sker i och med omställningen från papper till digitalt och i mars lämnade den tidigare vd:n Christer Björklin IDG. I stället tog den brittiska vd:n Kit Gould över även den svenska verksamheten.

Omställningen innebär bland annat att Computer Sweden och Tech World försvinner som papperstidningar och PC för alla läggs ut på ett externt produktionsbolag.

– Vi genomför flera olika förändringar för att styra om vår verksamhet mot att bli en hundra procent digitala. Det är där vår affär och våra läsare finns. I den nya organisation som vi jobbat fram försvinner av naturliga skäl flera olka rolIer som var kopplade till vårt gamla sätt att arbeta, säger Per Danielsson, kommunikationschef på IDG och fortsätter:

– På den redaktionella sidan har vi inga planer på att genomföra fler stora omstruktureringsprogram framöver. Vår målsättning är att växa digitala med olika digitala annonsmöjligheter och forstätta satsa på exempelvis event och content som växer bra. Det är ingen tvekan om att vår stora tillväxt finns i de digitala kanalerna.

På den redaktionella sidan, säger du. Finns det en chans att annan personal kommer att drabbas av fler nedskärningar framöver?
– Det är inget vi vet i dagsläget. Det går som du förstår inte att lova någonting. Vår förhoppning är naturligtvis att vi ska växa och anställa fler på sikt.

Hur upplever du att stämningen hos personalen är i dag?
– Vi har en vd som har varit tydlig med varför vi gör det här, och vad som kommer att ske nu. Vår uppfattning är personalen anser vår vd Kit Gould tydligt berättat varför vi genomför förändringar och  att vi har stark en plan för att växa digitalt och ta tillvara på våra styrkor som ett globalt techmedia och databasdrivet företag

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.