Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Massuppsägningar hos JG – nu tvingas man hyra ut lokaler

Publicerad: 22 Januari 2013, 13:43

Resumé har tidigare berättat att JG Communication räknar med att varsla 20 personer till följd av att storkunden Ericsson har dragit ned kraftigt på sina inköp av kommunikationstjänster. Nu kan Resumé berätta att 10 medarbetare slutade redan innan sparpaket samt att JG sagt upp ytterligare 25 personer under resten av hösten.


Ämnen i artikeln:

EricssonChristian Sahlgren

En av Sveriges större kommunikationsbyråer, JG Communication (tidigare  Journalistgruppen), har gått igenom vad som kan liknas vid ett riktigt  stålbad.

Bakgrunden är att storkunden Ericsson har minskat sina inköp  av konsulttjänster kraftigt.

JG Communication har tidigare pratat om  att man räknar med att varsla 20-talet personer, men nu kan Resumé  berätta att hela 35 personer försvunnit under hösten – 10-talet innan  uppsägningspaketet blev klart och 25 personer i samband paketet.

JG numera är nere på 80-talet anställda – för cirka tre år sedan hade man 140 anställda:
– Det  går inte att jämföra det JG som finns nu, med det som fanns för tre år  sedan, säger Christian Sahlgren, vd på JG Communication sedan den 1  oktober.

JG Communication är idag en verksamhet där 90 procent  handlar om digitala affärer, medan 10 procent av verksamheten går ut på  att producera kundtidningar och liknande.

Den digitala delen går ut  på att utforma alltifrån webbplatser och fylla dem med innehåll till att  hantera företag och andra organisationers intranät.

Christian Sahlgren ser ändå ljust på framtiden trots alla neddragningar:
– Vi har fått in flera nya uppdrag, men vi har inte kunna gå ut med dessa ännu, säger han.

Han  sticker dock inte under stol med att de nya uppdragen inte på långa vägar  kompenserar Ericssons kraftiga neddragning av inköp av  kommunikationstjänster.
– Det är därför som vi har dragit ned  kraftigt på antalet tjänster, Vi har i alla fall fått in en riktig  storkund. Så det ser ändå ljust ut inför 2013, säger Christian Sahlgren.

Han  uppger också att JG Communication håller på att färdigställa 2012 års bokslut  - han vill inte ge några preliminära siffror då JG Communication till  100 procent ägs av finska statliga Edita-koncernen.  Bokslutet för 2012  beräknas klart i april:
– Det ser som sagt betydligt ljusare ut inför 2013 än vad det har gjort under 2012, säger Christan Sahlgren.

JG Communication ser sig också tvunget att hyra ut 20-talet kontorsplatser i och med att man sitter i större lokaler vid Kungsholmen:
– Vi  sitter med flera bolag på samma yta. Vi har inte klart med någon  hyresgäst ännu, men vi går ut med erbjudandet inom kort, säger  Christian Sahlgren.

Han vill inte gå in på vad JG Communication har för hyreskostnad per månad.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

EricssonChristian Sahlgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.