Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mastiffs vice vd: Jag ber om ursäkt

Publicerad: 25 oktober 2011, 08:34

Mastiff skakas av skandalen där TV3-programmet True Talents redaktör erbjöd flera journalister pengar för att skriva om programmet. – Det som har hänt är beklagligt på flera sätt, säger Mastiffs vice vd Cem Yeter till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV3MastiffTrue talentCem Yeter

Cem Yeter. (Arkivbild)

Mastiffs redaktör för True Talent erbjöd Aftonbladet-krönikörerna Fredrik Virtanen och Markus Larsson pengar för att de skulle skriva om True Talent som är i desperat behov av tittare.

Nu kommenterar Mastiffs vice vd Cem Yeter skandalen som skadat relationen med TV3.

– Det som har hänt är beklagligt på flera sätt. Uppsåtet från vår redaktion har aldrig varit att köpa redaktionell exponering, utan det handlar om att vi har formulerat oss på ett dåligt sätt och inte varit tillräckligt tydliga med vad vi vill.

– Dessutom har vi brustit i de överenskommelser som finns mellan oss och vår kund, att vi som produktionsbolag inte ska kontakta journalister och media på egen hand utan att ha tv-kanalens godkännande. I detta fall så har vi brustit på denna punkt och det känns olyckligt att vi sätter TV3 i en situation som de inte har haft kännedom eller har varit medvetna om. För det ber jag ursäkt, skriver Cem Yeter i ett mejl till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.