Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mathias Lühr lämnar Expressen

Publicerad: 1 februari 2017, 11:47

Mathias Lühr meddelade sina följare att han lämnar Expressen under onsdagen.

Mathias Lühr har under lång tid varit en av Expressens ledande sportprofiler. Nu lämnar han tidningen efter 17 år.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSPORT-Expressen

Efter degraderingen från Allsvenskan i höstas fick Expressen och Mathias Lühr en exklusiv intervju med Helsingborgstränaren och gamle landslagshjälten Henrik Larsson. Det var han i stort sett ensam om, Under åren på Expressen med fotbollen och allsvenskan som huvusakliga bevakningområden har han dragit fram flera stora nyheter, men nu är det slut på det.

Nu har sportjournalisten nått en överenskommelse med Expressen om att gå skilda vägar, det berättar han via inlägg på Twitter och Instagram.

17 galna år! En underbar tid. Fylld av resor till nya städer och länder, möten med stjärnor såväl som "vanligt folk" - oförglömliga matcher, både härliga och deppiga mästerskap, hotell, deadlines, datorhaverier, stress - allt detta är inbakat i mina osannolika sjutton år på Expressen. Men framför allt handlade min tid på tidningen om en unik gemenskap med kolleger som sedan blev vänner. Om kärlek och en del sorg, om sanslösa middagar runt om i världen och om garv. Massor av garv. En landslagsträning där sällskapet på läktaren var @oloflundh , @therealmatsolsson @patrickekwall och @dkristoffersson - det var återkommande stunder av lycka, skånskt hån och massor av skratt. Minnen som aldrig går ur. Och att samtidigt representera en tidning som betydde så mycket för en, då var det sällan problem att ta tag i skiten som emellanåt medföljde i jobbets spår. Det är mycket jag kommer att sakna. Nu är det nämligen över. I alla fall för den här gången. Jag vill nämna massor av namn, jag vill tacka så många för de här åren - men ni som vet hur mycket jag uppskattar er, ni vet. Till sist vill jag rikta ett stort tack till Expressen. En tidning, en värld som gjort mitt liv så oerhört intressant. Nu rullar livet vidare i en annan riktning. Jag ser fram emot nästa utmaning, vad det nu blir och när den kommer. Ett foto publicerat av coachluhr (@coachluhr) Feb 1, 2017 kl. 2:47 PST

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenSPORT-Expressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.