Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mats Edman tar hem Rotaryklubbens journalistpris

Publicerad: 25 mars 2013, 10:00

Mats Edman

Foto: Pressbild

Mats Edman, till vardags chefredaktör på Dagens Samhälle har tilldelats Stockholm-Skanstulls Rotaryklubbs journalistpris och en prischeck på 100 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleMats Edman

I motiveringen understryks att Mats Edman har utvecklat Dagens Samhälle till en veckotidning med dagsaktualitet, nyskapande journalistik och stark integritet.

En bidragande orsak till utnämningen är Dagens Samhälles avslöjanden i den så kallade Carema-affären, som enligt motiveringen "visade att det som betecknades som en vårdskandal istället var en så kallad tidningsanka."
Dagen Samhälle är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) tidning.

– Egentligen borde också SKL få pris, Det är beundransvärt att organisationen vågar hålla sig med en tidning med så hög självständighet och kvalitet i granskningen av både offentlig och privat verksamhet, säger Rolf Kroon, juryns ordförande.

Journalistpriset delas ut till minne av den tidigare klubbmedlemmen Kurt Persson, journalist på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet

Bland tidigare pristagare märks bland andra Peter Wolodarski, Nina Solomin, Birgitta Forsberg och Sanna Rayman.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleMats Edman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.