Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mats Qviberg in i Realtid

Publicerad: 16 december 2016, 09:21

Mats Qviberg.

Foto: Malin Jäderström

Finansmannen Mats Qviberg köper en fjärdedel av den förlusttyngda sajten, rapporterar Breakit.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtidMats Qviberg

Realtid grundades i mitten på 00-talet av Jonas Wiwen-Nilsson som en fräck utmanare till Dagens Industri. På senare år har innehållet och tilltalet skruvats om, och i dag är Realtid en sajt för finans- och juristbranschen. Men resultatraden är alltjämt röd. Förra året omsatte Realtid Media 4 miljoner kronor och gjorde en förlust på 3,1 miljoner.

Nu kommer dock nya pengar in i mediebolaget. Mats Qviberg investerar fyra miljoner kronor för en andel på 25 procent i Realtid. Investeringen görs genom Qvibergs investmentbolag Custos. I ett mejl till aktieägarna, som Breakit har tagit del av, skriver vd:n Jonas Wiwen-Nilsson:

"Det är med med stor tillfredsställelse jag konstaterar vår samsyn vad gäller både vision och potential. Ägandet kommer att vara mycket nära och aktivt".

Investeringen sköttes av norrmannen Christen Ager-Hanssen som skrev boken HQ-Gate tillsammans med den forne DI-journalisten Jenny Hedelin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.