Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mats Qvibergs nya fotokarriär med Bingo Rimér som mentor

Publicerad: 7 april 2015, 12:08

Mats Qviberg och Bingo Rimér

Finansmannen Mats Qvibergs ger sig något oväntat in i en helt ny bransch och lanserar sig själv som fotokonstnär representerad av galleriet Piqmo. Hans mentor är en av Sveriges mest kända fotografer, Bingo Rimér.


Ämnen i artikeln:

Bingo Rimér

Paula Lidström på Piqmo berättar att Mats Qviberg arbetat i ett projekt där hans bilder där han avporträtterar statyer av författaren Hjalmar Söderberg. Bilderna kommer att säljas under Stockholm Art Week nästa vecka och intäkterna kommer att gå till Publicistklubben.

– Jag har i många år blivit jagad av fotografer och kände att det var tid att bli vän med kameran och göra något konstruktivt av mina erfarenheter, säger Mats Qviberg.

– Jag har i princip aldrig hållit i en kamera i hela mitt liv. Men Hjalmar Söderberg är en av mina favoritförfattare. "Doktor Glas" och "Den allvarsamma leken" är två av de bästa svenska böckerna som har skrivits och dessutom föredömligt korta.

I samband med HQ-härvan gjorde Mats Qviberg gjort sig känd för sitt komplicerade förhållande till medierna i allmänhet och Svenska Dagbladet i synnerhet. När han i höstas startade ett Twitter-konto rivstartade finansmannen med att i flera inlägg smutskasta tidningen. Nu väljer han att skänka intäkterna till publicistklubben:

– Vi diskuterade var pengarna skulle gå till. Jag har inte alltid älskat tidningar, men alltid varit en flitig läsare.

Hur var Bingo Rimér som mentor?
– Han var fantastisk. Vi hade skitkul. Han är en skön lirare även om vi är väldigt olika.

Vad har han lärt dig?
– Jag har framförallt insett att fotografering inte riktigt är min grej.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bingo Rimér

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.