Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mats Qvibergs nya Twitter-offensiv mot SvD

Publicerad: 21 oktober 2014, 07:46

Finansmannen Mats Qviberg går till ny attack mot SvD via Twitter. Han levererar även en råsopa mot varumärkesexperten Jackie Kothbauer. Hon slår dock tillbaka och menar att Mats Qviberg har antagit en sluggermentalitet igen.


Ämnen i artikeln:

Patricia HedeliusJackie Kothbauer

Finansmannen Mats Qviberg började twittra för ett par veckor sedan och gick till attack mot SvD och redaktionschefen Olle Zachrison och menade att han kan "ta sig i brasan" samt att SvD-journalisterna Patricia Hedelius och Carolina Neurath inte är några "rocket scientists precis.

Nu har han återigen gått till attack mot SvD-reportern Patricia Hedelius och menar att hon bedriver kampanjjournalistik mot honom och slänger fram en rad exempel på vad han ser som "partsinlagor".

Finansmannen syftar också på att hon har favoritmarkerat följande:
"Om inte Qviberg blir dömd tappar jag allt förtroende för rättsväsendet o min tro på likabehandling inför lagen".

Han är inte sen att reagera – återigen via Twitter.

"Detta tycker SvD´s stjärnreporter Patricia Hedelius. Häpnadsväckande! Har Patricia fått nytt arbete som DOMARE???", skriver han.

Den personliga varumärkesexperten Jackie Kothbauer menade i ett blogginlägg på Resume.se nyligen att finansmannen "twittrar sönder sitt varumärke".

Mats Qviberg är rasande över krönikan och hävdar att han inte tänker låta sig intervjuas av Resumé, men kommenterar ändå det hela.
– Jag fick 2 000 besökare på en vecka. Hon är ju yr i bollen om hon tror att jag förstör mitt varumärke. Vadå twittrar sönder mitt varumärke. Det är ingen jävel som vet vem hon är, men inte en enda allmänbildad människa som inte följer mig. Till och med du, säger Mats Qviberg.

Resumé har tidigare rapporterat att Mats Qvibergs försvarsadvokater har lämnat in en utredning till chefsåklagaren Mats Tidén om HQ-härvan där man kräver att Ekobrottsmyndigheten, EBM, ska lägga ned förundersökningen mot honom.

Han hotade även Carolina Neurath och just Patricia Hedelius med rättsliga efterspel.

Jackie Kothbauer tar lätt på kritiken:
– Hans varumärke är solkat både av rättsskandalen, men också av hur han krishanterar. Jag upplever att han inte har någon kommunikationskonsult inne, utan att han hanterar Twitter-kontot själv, säger hon.

Hon tänker ändå att en sak är positiv med hans twittrande. Det är han ger utrymme även för dem som kritiserar honom. Hon tycker ändå inte att det tar bort stämpeln av det negativa språbruk som han använder.
– Det är ju förminskande att kalla tjejerna för att de inte är några "rocket scientists", säger hon.

Jackie Kothbauer uppger att hon var imponerad av Mats Qviberg redan i unga år, men att hon tycker att han skjuter sig själv i foten nu.
– Wallenberg har ju en fin bakgrund, medan han var en uppkomling inom finansbranschen. Nu är han kritiserad och trängd och då känns det som att han har tagit boxhandskarna på sig igen och börjar slugga, säger hon.

Idag blev det ju känt att den andre delen av det tidigare radarparet Sven Hagströmer skänker miljontals kronor i kampen mot Ebola? Det känns som att de ägnar sig åt lite olika spelplaner?
– Sven Hagströmer går samma väg som Percy Barnevik och vill bli älskad och folkkär. Då är filantropi den snabbaste vägen och särskilt om man kommer från finansbranschen. Man märker också tydligt att Sven Hagströmer har valt att distansera sig från Mats Qviberg och det är ju en del av hans överlevnadsstrategi efter HQ-kraschen, säger Jackie Kothbauer.

– Det är ju min granskande journalistik han i grund och botten är kritisk till. Det är ju svårt att bemöta det, utan han får ju tycka vad han vill om mig. Vi har försökt att få kommenterare från hans juridiska ombud, men han har ju valt att framföra sina synpunkter på Twitter. I övrigt måste jag hänvisa till min redaktionschef Olle Zachrison, säger Patricia Hedelius.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.