Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mats Vesterlund ny programchef för TV8

Publicerad: 2 juni 2009, 13:52

MTG-veteranen Mats Vesterlund blir ny programchef för TV8.  Han kommer närmast från rollen som exekutiv producent för en rad  egenproduktioner på MTG.


Mats Vesterlund, en tv-man för alla typer av innehåll.

- Mats är en av den svenska TV-branschens riktiga veteraner. Med drygt 15 år i yrket är hans erfarenheter och kunskaper svårslagna och otroligt breda. Mats har under sin karriär arbetat med alltifrån marknadsfrågor och programanalys till uppdraget som exekutiv producent på programavdelningen. I den rollen har han under åren ansvarat för utvecklingen av några av våra största succéer. Det känns därför som att Mats är helt rätt person att axla rollen som programchef för TV8, säger Anders Knave, programdirektör för MTG TV i en kommentar.

Mats Vesterlund har sedan han började arbeta inom MTG arbetat med samtliga fri tv-kanaler. Några av de produktioner som Vesterlund ansvarat för de senaste åren är Efterlyst, Insider, Lyxfällan, Folkhemmet, Ondska, Sjukhuset, 45 minuter, Grannfejden, Stockholm-Arlanda och Expedition Robinson.

Vilken prägel vill du sätta på TV8?
– Det ska även i fortsättningen vara en aktualitetskanal med hög kvalité, vilket innebär att det inte blir några större förändringar i första taget. Thomas Halls arbete ligger fast. Nu ska jag sätta mig ned med Anders Knave och gå igenom arbetet inför hösten, när jag tillträder på riktigt.

Ni har bantat ned antalet format som görs via externa titlar, som till exempel Teknikens värld. Får de vara kvar?
– Det vill jag återkomma till i höst. Jag har precis tackat ja till jobbet.

Vilket är ditt eget favoritprogram på TV8?
– Jag är allätare, men Adaktusson är en favorit!

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.