Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mattsson JK-anmäler F-kassan/Oculus-grundaren dödshotad

Publicerad: 2 april 2014, 05:57

Mattsson JK-anmäler F-kassan. Oculus VR-grundaren dödshotad för Facebooks uppköp.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson JK-anmäler Försäkringskassan som jagar källor, Oculus VR-grundaren har dödshotats för Facebook-affären, och Danmark får en ny dagstidning. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FörsäkringskassanThomas MattssonMorgonsvepetExpressenMarkus GustafssonOculus Rift

MH

Magnus Helander


Mattsson JK-anmäler F-kassan
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson JK-anmäler Försäkringskassan. Efter Expressens avslöjande som fällde den jävige kommunikationsdirektören Jonas Lindgren, har F-Kassan, enligt Mattsson, börjat efterforska vem som läckt uppgifterna.
– Expressen i dag kan redovisa hur en hög chef i samtal med tjänstemän försöker ta reda på vem som lämnat uppgifter till tidningen. ”Vem kan ha läckt?” är en fråga som en hög chef inte ska ställa när hens myndighet är föremål för undersökande journalistik /.../ Det är straffbart  efterforska vem som tipsat en journalist.”, skriver Mattsson i Expressen.

Danmark får ny dagstidning

Den danska dagstidningen Berlingske lanserar en ny rikstäckande tidning i slutet av månaden.
”Berlingske går mot strömmen och är på väg att ge ut en ny tryckt  rikstäckande tidning. Tidningen utkommer första gången i slutet på  april” meddelar Berlingske i ett pressmeddelande, enligt News Öresund.

Oculus VR-grundaren dödshotad för FAcebook-affären

Att Oculus Rift köps upp av FAcebook faller inte i god jord hos vissa. Oculus-grundaren Palmer Luckey berättar att han fått ta emot flera dödshot och obehagliga telefonsamtal som ett resultat av nyheten.
– Vi förväntade oss negativa reaktioner, men vi kunde inte tro att vi skulle få så många dödshot och hotfulla telefonsamtal, något som även våra familjer fått utstå. Sådan skit är helt oberättigad, särskilt eftersom det påverkar folk som inte har något att göra med Oculus VR, skriver Luckey på Reddit, enligt Aftonbladet.

Omni premiärkör skarpt på webben

Resumé har tidigare berättat om nyhetsappen Omnis betaversion för webben. I dag är det premiär för ”riktiga” Omni.se.
– Du behöver inte logga in för att använda Omni och tjänsten är förstås helt gratis, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare av Schibsted-appen/sajten.
Resumé har tidigare rapporterat att Omni, som lanserades i fjol, har haft en trög start.

Kvinnor koloniserar ny planet

Det amerikanska tv-bolaget HBO planerar en ny  komediserie med titeln "Women in space", skriver TT som referar till Deadline Hollywood. Serien ska handla om en grupp kvinnor som ska kolonisera en ny  planet. Producenter är Kristin Gore (dotter till Al Gore) och Jay Roach. Kristin  Gore ska  även skriva manus till serien. Hon har tidigare jobbat med bland annat  "Saturday night live".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev