Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mattssons känga till SVT

Publicerad: 23 oktober 2014, 06:05

Thomas Mattsson i Aktuellt.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson gav SVT en känga i Aktuellt, Mark Zuckerberg briljerar – på mandarin, och SVT gör en andra säsong av populär dramaserie. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Göran GreiderTwitterSVTThomas MattssonMark ZuckerbergMorgonsvepetNokia

Mattssons känga till SVT
I samband med en debatt med Göran Greider om mediebevakningen av ubåtsjakten, i Aktuellt i går, gav Expressens chefredaktör Thomas Mattsson SVT en känga för långsam rapportering. Han noterade att Aktuellt i går inte hade fått med att miltärfartygen återigen kastat loss från Berga trots att det skedde flera timmar före sändning.
Debatten då? Göran Greider menade att medierna hade blivit nyttiga idioter i Försvarets kamp för ökade anslag, medan Thomas Mattsson försvarade den massiva bevakningen om den stora nyhetshändelsen.

Zuckerberg briljerar – på kinesiska
Facebook-grundaren Mark Zuckerberg genomförde i går en intervju inför kinesiska studenter vid Tsinnghua-universitetet på det kinesiska språket mandarin.
Här, på Facebook, kan du se hela intervjun.

Ny säsong av populär SVT-serie

Kristallenbelönade SVT-dramat "30 grader i februari" får en fortsättning. Enligt Aftonbladet drar inspelningarna i gång på måndag i Göteborg för att sedan fortsätta i Thailand under nästa år, skriver SVT. Sändningsstarten är fortfarande hemlig.

”Vänner” till svenska Netflix 1 november
Netflix har lagt beslag på den klassiska komediserien ”Vänner”. För svenska användare kommer serien att finnas tillgänglig från och med 1 november, skriver Expressen.

Twitter lanserar Fabric
Med nya utvecklar-kitet Fabric öppnar Twitter upp för externa kodare och utvecklare att bygga appar på mikrobloggens plattform. Fabric, som  presenterades på Twitters egen konferens Flight i går  och erbjuder API:er som både är kopplade till den  sociala biten av tjänsten men även till andra delar, skriver Wired, enligt Omni.
”Fabric är ett fundament som ska hjälpa Twitter att gå från en verksamhet som bygger enbart på tweets till en diversifierad tjänst riktad mot alla personer och företag som bygger mobila appar”, skriver Wired.    

Nokia går i graven med flaggan i topp
Nyligen blev det definitivt klart att nya ägaren Microsoft avvecklar varumärket Nokia. I rapporten för tredje kvartalet 2014 slår Nokia förväntningarna, skriver DI.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.