Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Max vd: ”Allvarligt med medieläckor”

Publicerad: 23 januari 2014, 13:02

Richard Bergfors, vd på Max.

Det interna dokumentet som läckt ut från Max har skapat rabalder och en storm mot hamburgerkedjan. – Det är allvarligt att interna dokument hela tiden verkar komma ut till medier, säger vd:n Richard Bergfors till SvD.


Ämnen i artikeln:

Max

En av gårdagens stora nyheter och debatter i sociala medier var det interna mejlet som läckt ut från Max.

I mejlet varnade vd:n Richard Bergfors för katastrof om oppositionen vinner valet i höst, eftersom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) vill höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga.

Mejlet tolkades som att ledningen pressar de anställda att rösta på alliansen, och hamburgerkedjan har fått hård kritik.

Richard Bergfors dementerar att ledningen försöker styra vad medarbetarna ska rösta på och är samtidigt irriterad över att intern information läcker ut. Det senaste som sipprat ut är att Max bestraffar de medarbetare som säljer för dåligt.  

– Det är allvarligt att interna dokument hela tiden verkar komma ut  till medier. Det är inte okej på något sätt. Det är emot lojaliteten  till arbetsgivaren, säger Richard Bergfors till SvD och fortsätter:

– Som det månadsbrev jag skrivit, det står massa interna  affärshemligheter i det. Vad vi ska lansera och så vidare. Det är klart  att man inte kan sprida runt såna grejer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Max

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.