Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mayweather vs McCregor slår nordiskt rekord i PPV

Publicerad: 25 augusti 2017, 13:30

Conor McGregor och Floyd Mayweather

Foto: Andrius Petrucenia / Lance Cpl. Steven H. Posy

Enligt Max Andersson, head of sport communications på Viaplay, kommer nattens boxningsmatch mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor att slå nordiskt rekord i PPV.


Ämnen i artikeln:

Viaplay

Kvällens boxningsmatch mellan boxningsmästaren Floyd Mayweather och MMA-fightern Conor McGregor är en av årets mest uppmärksammade idrottshändelser. Fighten har sedan McGregor utmanade Mayweather i augusti 2016 snackats upp rejält av både medier och de två deltagarna. På den amerikanska marknaden ligger pay per view-priset på hissnande 100 dollar. I Sverige, där Viaplay har säkrat rättigheterna, ligger dock priset på 499 kronor.

Max Andersson är head of sport communications på Viaplay.

Är den svenska marknaden redo att betala ett så högt pris för en boxningsmatch?

– Absolut. Redan för 2,5 år sedan när vi sände fighten mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao hade vi den här prissättningen och såg att det fanns ett stort intresse. När du har rättigheten till den här typen av boxningsmatcher är det Pay per view som gäller som finansieringsmodell, det upplever jag att den svenska marknaden har förståelse för, berättar han för Resumé.

Kan du nämna några siffror för hur många som köpt matchen?

– Det vi kan säga är att Mayweather mot Pacquiao, där vi hade samma prissättning, var det största PPV-evenemanget dittills i Sverige och vi ser redan nu att nattens fight kommer att slå det nordiska rekordet. Även matchen mellan Klara Svensson och Cecilia Braekhus lockade ett stort antal tittare, avslutar Max Andersson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Viaplay

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.