Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mazda sponsrar Stockholm Triathlon

Publicerad: 29 juli 2008, 10:13

Mazda har tidigare sponsrat London Triathlon. Nu väljer svenska Mazda att gå in som titelsponsor till Stockholm Triathlon.


Mazda Motor Sverige har skrivit kontrakt på ett treårigt titelsponsorskap för Stockholm Triathlon med start i år. Tävlingen, som hålls den 24 augusti i år i centrala Stockholm, får därmed namnet Mazda Stockholm Triathlon.

Varför gör ni detta?
– För att vi tycker att triathlon är en ny och spännande form av motion och elitidrott. Det stämmer bra överens med vår filosofi för våra bilar. Det är också ett bra sätt att få med återförsäljare och motivera internt, säger Per Lidström på Mazda Motor Sverige.

Stockholm Triathlon är ett nytt idrotts - och motionsevenemang. Tävlingen erbjuder tre olika nivåer från enklare motionsdistans till olympisk distans.

Hur mycket pengar går ni in med?
– Det blir cirka 400 000 kronor per år.

Vad är målet?
– Att sälja bilar är självfallet slutmålet i allt vi gör men man kan göra det på olika sätt. Det är bra att gå in i något nytt som förhoppningsvis kommer att växa och bli riktigt stort. Och motion ligger ju i tiden, säger Per Lidström. Han tillägger.
– Vi har som sagt skrivit kontrakt på tre år och det tycker jag är nästan minimum för en sådan här satsning. Sedan har vi också option på att få fortsätta om samarbetet fungerar bra.

IMG, som står bakom tävlingen, har inte lyckats sälja in arrangemanget till någon tv-kanal. Enligt Richard Morling på IMG har dock både SVT och BBC uppgett att de kommer att finnas på plats under dagen.
– I nuläget har vi inte budget för att göra en livesändning av arrangemanget men förhoppningen är att vi ska kunna göra det framöver. I år kommer vi att göra ett eget reportage från dagen som vi sedan kommer att sälja in till olika kanaler.

Mazda är sedan tidigare både titelsponsor till Mazda London Triathlon och till Mazda Blenheim Triathlon.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.