Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MBL-förhandlingar på Expressen

Publicerad: 5 november 2015, 15:18

MBL-förhandlingar inledda på Expressen.

Som Resumé kunde berätta för ett par veckor sedan hotas personal på Expressen av nedskärningar. Nu bekräftar facket att MBL-förhandlingar är inledda.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Enligt uppgift till Resumé ska det röra sig om 25 tjänster som kan försvinna med anledning av en omorganisation. Men chefredaktör Thomas Mattsson sa att inget var beslutat när vi pratade med honom i samband med att vi skrev om de hotande neddragningarna.

Nu bekräftar Jan Spångberg, ordförande för journalistklubben på Expressen, att MBL-förhandlingar är inledda, skriver Dagens Media som ingår i samma koncern som Suoramarkkinointi Mega.

Förhandlingen inleddes i morse och rör organisationsplanen för 2016.

– Liksom alla företag i branschen vill man göra besparingar på printsidan och styra om till den digitala sidan, säger Jan Spångberg till Dagens Media och uppger samtidigt att antalet tjänster som kommer försvinna ur bemanningsplanen kan hamna i regionen kring 20.

Enligt Jan Spångberg kommer det att drabba bemanningsanställda som inte är fast anställda på Expressen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger till Dagens Media att ingen kommer att sägas upp.
– Av respekt för processen, jag vill förstås inte föregå MBL, så vill jag inte kommentera några detaljer innan vi förhandlat med facket och informerat berörda medarbetare. Men jag kan dementera att någon ska sägas upp, Expressen har inte lagt något varsel, och det är viktigt att komma ihåg att vi kommer att göra flera produkt- och innehållslanseringar.

På senare tid har Expressen storsatsat på webb-tv och har rekryterat ett 40-tal personer till satsningen.

Förhandlingarna beräknas vara klara nästa vecka.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.