Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

McDonalds: ”Vi kan aldrig acceptera kränkande yttringar”

Publicerad: 8 november 2012, 12:51

Katrin Zytomierska.

Foto: Pressbils/Resumé.

I går eftermiddag var alla McDonalds annonser borta från bloggportalen Finest. Beslutet att avsluta samarbetet togs snabbt efter att kritiken hade börjat växa. – Folk associerade oss med Katrins blogg och det var ett lätt beslut att ta från vår sida, säger McDonalds presschef Håkan Ström till Resumé.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsFinestKatrin Zytomierska

Vid fyratiden i går var alla McDonalds banners borta från bloggportalen Finest.se. Hamburgerkedjan hade då fått synpunkter på sin annonsering på Finest och tog ett snabbt beslut att avbryta samarbetet.

– Vi fick synpunkter på vår annonsering på Finest under tisdagen och tog ett snabbt beslut och redan igår vid 16-tiden var annonseringen stoppad. Vi vill visa att alla är välkomna till våra restauranger och vi kan aldrig acceptera kränkande yttringar, säger Håkan Ström.

Vad är grunden till att ni avslutade samarbetet?
– Jag kan bara konstatera att vi hade väldigt lite annonsering på Finest och inte i direkt anslutning till Katrin Zytomierskas blogg. Människor associerade oss med Katrins blogg och då var det ett lätt beslut att ta från vår sida.

Har ni någon policy kring annonsering på bloggar?
– Det är sällan vi annonserar på bloggar och vi undviker platser där folk uttrycker sig kränkande. På Finest köpte vi lite medieutrymme i samband med en kampanj. Det var ett lättbeslut för oss att ta och annonseringen stoppades redan igår.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.