Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medarbetarna får söka 125 tjänster internt

Publicerad: 28 januari 2015, 15:21

Aftonbladet.

Foto: Björn Elgstrand.

Resumé har tidigare rapporterat om Aftonbladets pågående omorganisation. Nu får 125 tjänster sökas internt av medarbetarna, uppger Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Anledningen uppges vara omorganisationen och i och med att tjänsterna fått en tydligare beskrivning får de sökas av anställda medarbetare.

– Det är slutfasen av den omställningsprocess som ab inledde tidigare i vintras. Och nu vill vi ha så mycket transparens och öppenhet som möjligt och därför har vi utlyst 125 nya tjänster på redaktionen, säger Fredrik Lindén, som är informationschef på Aftonbladet.

Enligt honom är det ingen som kommer att bli utan en tjänst - alla medarbetare som är anställda nu kommer att få en tjänst.

– De 125 tjänsterna är sådana som väsentligen har gjorts om i sina tjänstebeskrivningar – men alla kommer att få en tjänst.

I praktiken då: Kan det här innebära att en person som tidigare jobbat som reporter får en redigerartjänst, till exempel?
– Jag vill inte föregripa vad enskilda personer söker för tjänster – dessutom är det här fortfarande en förhandlingsfråga med fackklubbarna.

I och med omorganisationen kommer också webben och print att delas i två, med varsin chef för respektive plats.

När är förhandlingarna färdiga?
– Vår ambition är att det ska vara en snabb process. Men av respekt för förhandlingarna vill jag inte säga mer.

Men de här 125 tjänsterna är nya. Vad händer med de gamla tjänsterna då - försvinner de?
– Det är inga tjänsteutrymmen som försvinner utan nedbemanningen är redan gjord. Det här är slutfasen av omställningen. Samtidigt kommer vi att optimera printprodukten, säger Fredrik Lindén.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.