Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediafy köper storkonkurrent

Publicerad: 10 april 2013, 09:27

Mediafy är en nordisk återförsäljare av prenumerationer och äger bland annat Tidningskungen.se. Koncernen har nu köpt upp sin värsta finska konkurrent Lehtiapaja.fi.


Mediafy har för vana att köpa upp konkurrenter. Företaget köpte Tidningsbutiken.se så sent som 2007, vilka vid den tiden var tio gånger större än konkurrenten Tidningskungen.se.

Mediafy köpte även norska Blablabla.no år 2009.

Mediafy äger inte bara Tidningskungen.se i Sverige, utan även Bladkongen.no i Norge och Lehtikuningas.fi i Finland.

Mediafy gör nu slag i saken och köper upp den värste konkurrenten i Finland – Lehtiapaja.fi.

De  båda verksamheterna är budgeterade att sälja 135 000 prenumerationer  per år, varav Lehtiapaja.fi idag har 80 000 prenumerationer.

Genom  att kombinera verksamheterna, effektivisera konkurrenternas volymer  genom Mediafys IT-system och kunddatabas har Mediafy förhoppningen att  nå en omsättning på 180 000 prenumeranter i Finland 2013, vilket i så  fall skulle innebära en 30-procentig ökning.

– Affären landar bra i  tiden då vi just nu rullar ut vår nya produkt Flex i de nordiska  länderna. Genom att bli mer än dubbelt så stora i Finland så har vi  större incitament att även snabba på utvecklingen av Flex digitala  plattform, säger Tidningskungens vd Johan Sundström i en kommentar.

Mediafy uppger att man har fört diskussioner med Lehtiapaja.fi över ett halvår.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.