Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediaprovider ansöker om rekonstruktion

Publicerad: 25 januari 2013, 09:01

Mobil en av Mediaproviders titlar

Mediaprovider Scandinavia har dragits med stora lönsamhetsproblem under en längre tid. I går lämnade företaget in en ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt skriver företaget på sin egen hemsida.


Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Företaget Mediaprovider  Scandinavia AB  är listade på Nasdaq OMX First North och äger ett flertal tidningar, bland annat Mobil. I början av 2009 gick man ut i en nyemission som skulle ge fem miljoner i nytt kapitaltillskott.

Efter flera år av dålig lönsamhet och kraftiga besparingar valde bolaget i går att lämna in en ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms Tingsrätt.

I ett pressmeddelande på företagets hemsida skriver man att de kända varumärken som Mobil och Kamera & Bild fortfarande  är lönsamma verksamhetsområden. Samtidigt har det växande skuldberget de senaste åren växt till sig och blivit för stora att kunna hantera.

Enligt pressmeddelandet kommer bolaget att fortsätta sin verksamhet som vanligt. Samtidigt som man tillsammans med rekonstruktören upprättar ett förslag till plan för rekonstruktion och långsiktig finansiering av verksamheten.

Hösten 2011 rapporterade Dagens Industri om att en av bolagets ägare, Anne-Louise Kyrk Larsson drogs in i en rättshärva sedan hennes man försökt manipulera bolagets aktiekurs.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.