Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Medias rapportering gör Donald Trump till vinnare”

Publicerad: 2 mars 2016, 07:45

Donald Trump segrade stort i natt.

Foto: Wikimedia Commons.

Medierapporteringen av det amerikanska präesidentvalet har gynnat Trump, Snapchat har lika många videovisningar som Facebook och finska mediechefer i upprop. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Medias rapportering gör Donald Trump till vinnare ...
I natt, svensk tid, gick den så kallade supertisdagen av stapeln i USA. Det innebar primärval i många delstater samtidigt. Att det hålls primärval i många delstater samtidigt gör att "super pacs", som stöttar presidentkandidaterna, måste bli mer selektiva vad gäller annonsering.

Därför, menar Washington Post, har många väljare i USA påverkats av nyhetsmedierna, vars rapportering domineras av den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Trump har alltså gynnats av detta.

Tidigt i morse stod det klart att Donald Trump vann stort i natt. För republikanernas räkning segrade han i delstaterna Alabama, Arkansas, Geogria, Massachusetts, Tennesee, Virginia och Vermont.

... Och programledare lanserar anti-Trumpkampanj
John Oliver, programledare i HBO:s Show Last Week Tonight, använde 22 minuter av programmets tid i söndags för att dissa Donald Trump. Han uppmanade också tittarna att använda hashtaggen #MakeDonaldDrumpfAgain, presenterade sajten DonaldJDrumpf.com, som säljer mössor med texten "Make Donald Drumpf again", skriver The Guardian.

Skräcken för Facebook: Nu är Snapchat ikapp
Nu ses åtta miljarder videoklipp på videomeddelandetjänsten Snapchat – varje dag. Det innebär att de nu har lika många videovisningar som Facebook meddelade att de hade i november. Det skriver Recode, som hänvisar till källor.Däremot ligger Snapchat, med sina 100 miljoner användare, på efterkälken gällande hur många människor som använder tjänsten. Facebook har nämligen en miljard aktiva användare dagligen.

Zuckerberg: "Facebook är inget medieföretag"
I en intervju med tyska Die Welt sa Facebooks grundare Mark Zuckerberg att han inte ser sig själv som en publicist. Han betonade också att Facebook inte är ett medieföretag: "Kärnan i vår produkt är att vara en plattform där människor konsumerar och delar medier. Men vi är inte ett medieföretag. Vi vill fortsätta vara ett teknikföretag".

Finska mediechefer i upprop
"Vi vägrar att stödja lögnmedia genom att vara tysta medlöpare. Vi förbinder oss att utöva relevant journalistik grundad på fakta". Det skriver 22 finska chefredaktörer som har gått samman i ett upprop. Bakgrunden till uppropet är bland annat att nyheter om brott där invandrare påståtts vara inblandade har senare visat sig vara falska eller påhittade, rapporterar Sveriges Radio.

Nu prioriterar Facebook livevideos i flödet
Nu väljer Facebook att ändra på prioriteringen av flödet i "News Feed" och lyfter upp livevideosändningar i topp. Detta på grund av att de försöker ta upp kampen med Twitterägda livestreamingtjänsten Periscope, enligt Techcrunch.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.