Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Medie-Sveriges roligaste jobb”

Publicerad: 18 september 2013, 13:29

Annsofie Näslund flyttar till New York.

Foto: Expressen.

Efter Mats Larssons hemflytt har Expressen skiftat USA-korre i stort sett varje månad. Nu blir Annsofie Näslund permanent utsänd, med bas i New York där hon ska bo i tidningens lägenhet på mytomspunna reklambyrågatan Madison Avenue. – Det känns superroligt. Det är ett drömjobb för mig som jag velat ha länge, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Annsofie Näslund inledde sin journalistiska bana på Östgöta Correspondenten. Via SvD och Aftonbladet kom hon till Expressen 2007. Där var hon fört krimreporter innan hon blev nyhetschef print och sedan tf editionschef på webben.

Hon har varit tidningens New York-korre vid två tillfällen tidigare, men då var det korta sejourer. Nu får hon ett längre förordnande på obestämd tid, från och med den 1 november.

–      Jag har varit chef i några år och har saknat att vara ute på fältet. Det blir fantastiskt kul att vara stationerad i New York och vara på plats och rapportera om världsnyheter, säger Annsofie Näslund som även ser fram emot att åka på spännande reportageresor.

Hon kommer också att göra mycket live-tv och ofta vara med i Expressens live-program Primetime.

– Jag är väldigt hedrad och superglad över att få ta över efter Mats Larsson. Jag har velat det länge. Det är medie-Sveriges roligaste jobb, säger Annsofie Näslund.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.