Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediebolagen rasar på börsen

Publicerad: 24 augusti 2015, 14:31

Tungt att vara aktieägare idag.

Foto: Colourbox

Vid 16-tiden på måndagen hade Stockholmsbörsen rasat runt fem procent. Det skakade även till ordentligt bland de noterade mediebolagen. Bland annat störtdök Schibsted-aktien. Netflix är också en av de stora förlorarna.


Ämnen i artikeln:

TwitterAvanzaFacebookMTGBörsSchibstedNetflixGoogleMediebolag

Börsraset började i Asien där bland annat Tokyobörsen stängde på minus fem procent och Taiwan på minus 4,8 procent. Stockholmsbörsen följde efter och ligger nu på minus 5,5 procent. New York-börsen öppnade på minus åtta procent. Störtdykningen innebär att hela 2015 års uppgång för OMXS-indexet är borta. Så, hur har det gått för de stora mediebolag såsom Facebook, Twitter, Google, Schibsted och MTG?

Schibsted-aktien störtdök från 266 kronor till nuvarande 243,8 kronor. Det är ett tapp på 8,16 procent. MTG:s aktie har klarat sig bra tack vare det sparpaket koncernen presenterade under måndagen. Vid öppningen på måndagsmorgonen stod aktiekursen på 204,2 kronor, som sedan ökade till 221,2 kronor.

Börsen i USA har varit öppen i drygt en timme. Där ser vi att Facebook-aktien har sjunkit med 6,29 procent hittills idag. På fredagen stängde Facebook med en kurs på 715,1 kronor och håller nu en kurs på 667,2 svenska kronor. Hittills i år har Facebook stigit med 8,3 procent. Twitter har sedan i mitten på augusti haft det tufft på börsen. Under måndagen rasade aktien med 7,8 procent, från 214,7 kronor till 198,8.

Stremingtjänsten Netflix är en av de hårdast drabbade av börsraset. Aktien började tappade redan förra onsdagen, då den stängde på 1014,7 svenska kronor. Därefter har det gått spikrakt nedåt och i dagsläget ligger Netflix-aktien på 797,6 svenska kronor. Dagens ras ligger hittills på åtta procent.

Sökjätten Google stängde i fredags på 5350,9 svenska kronor. Under måndagseftermiddagen hade den sjunkit till 5177,5 SEK.

Siffrorna är tagna uppdaterade från klockan 16. Alla siffror är hämtade från Avanza.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.