Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediebolagens huskonsult får ny vd

Publicerad: 12 april 2013, 09:07

Hallpressens före detta vd och koncernchef. Roger Jonsson, köper in sig i Gothia Adb och blir samtidigt vd för bolaget. Bolaget hjälper mediehusen att optimera sin effektivitet. Bolagets nuvarande vd Christer Lennartsson säljer bolaget och väljer samtidigt att lämna detsamma.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

"Med oss kan du mer."

Så lyder budskapet från Gothia Adb, vilket är ett företag som hjälper mediehus och marknads- och kommunikationsavdelningar att: ”optimera den inre effektiviteten.”

Gothia Adb har 25-årsjubileum i år och i samband med detta lämnar den nuvarande vd:n Christer Lennartsson bolaget och säljer sina andelar.

Han ersätts av Hallpressens tidigare vd och koncernchef, Roger Jonsson, som samtidigt köper in sig i bolaget.

– Jag har jobbat med Gothia som leverantör av konsulttjänster på mina tidigare arbetsplatser och har då mött kompetenta och engagerade konsulter som alltid har genomfört uppdragen med hög kvalitet. Det ska bli kul att jobba med och utveckla både medarbetarna och företaget till nya nivåer, säger Roger Jonsson, tillträdande vd i en kommentar.

Företaget meddelar att skiftet på vd-positionen är en medveten strategi för att fortsätta utveckla Gothia som ett ”framåtriktat konsultföretag”.

– Roger kommer med sitt kunnande inom mediebranschen, men kanske mest med sin kompetens inom förändringsledning, Lean och processorientering, tillföra en ytterligare dimension till i Gothias erbjudande till nya och befintliga kunder, säger Christer Lorichs och Jörgen Stock, affärsområdesansvariga och delägare i Gothia Adb.

Nuvarande vd Christer Lennartsson övergår till egen verksamhet med fokus på att förädla säljprocesser hos små och medelstora företag.

– Efter 19 år som vd känns det bra att lämna över positionen till någon som har för avsikt att fortsätta utvecklingen av Gothia i den riktning som vi har stakat ut, säger han i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.