tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediebyråer positiva till "Sofis Mode"

Publicerad: 22 januari 2008, 13:59

Aftonbladets är rätt ute med nya storsatsningen, veckotidningen ”Sofis Mode”.
Det säger Louise Fallenius och Liv Sjödin, printchefer på mediebyråerna Carat respektive Starcom.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MH

Magnus Helander


Louise Fallenius (till vänster) och Liv Sjödin.

Aftonbladets veckotidning ”Sofis Mode” med Sofi Fahrman som modechef, har stora möjligheter att lyckas trots den hårda konkurrensen.

Det menar både Louise Fallenius, printchef på Carat, och Liv Sjödin, printchef på Starcom.

– Jag tror på tidningen. Framför allt på grund av aktualiteten, att pressläggningen bra är en vecka. Det finns fler internationella kedjor i Sverige än någonsin och de har en högre omsättning på kläder än vi varit vana vid. Kläder säljs ut snabbare än tidigare och ”Sofis Mode” slipper problemet andra magasin har, att kläderna riskerar vara slut när tidningen kommer ut, säger Louise Fallenius och fortsätter:

– Ett annat skäl till varför jag tror på tidningen är att den distribueras vid kassalinjen, jämfört med tidningarna i tidningsställen. Den ligger närmare köpet. Och priset (15 kronor) gör att andelen spontanköp kan bli stor.

Louise Fallenius tycker även att det är smart av Aftonbladet att bygga vidare på en av tidningens inarbetade profiler, Sofi Fahrman.

Och satsningen ser även bra ut ur ett annonsörsperspektiv, enligt Fallenius:

– Ur ett annonsörsperspektiv är det jättebra. Den korta materialtiden gör att vi snabbt kan gå ut med en annons om en ny produkt. Och det är också jättespännande med webbsatsningen som även kommer att kopplas till andra Schibsted-sajter som Blocket och Hitta.se.

Finns det inget negativt?
– Det negativa kan vara att det är en mycket konkurrensutsatt marknad mot den här målgruppen, kvinnor 25-35 år. Det krävs att man gör tidningen synlig rätt snabbt och låta folk förstå varför den finns.

Enligt Fallenius blir de största annonsörerna troligtvis de kedjor som tidningen sagt sig vilja bevaka – som exempelvis H&M, Gina Tricot, Mango och Lindex, samt även kosmetikaföretag.

Även Liv Sjödin tycker att det ser ljust ut.

– Jag är nyfiket positiv säger hon. Tittar man på Grazia, som de hämtat inspiration från   har man hittat en fräsch mix mellan mode och kändisar. Jag tror att det finns potential för en sådan här tidning.

– Just att vara den köpnära instrumentella guiden känns spännande. Det ligger rätt i tiden, säger Liv Sjödin.

Och annonsörsmässigt?
– Skönhetsbranschen har längtat efter kanaler som kommer ut väldigt brett och snabbt. Tidningen kommer att få med skönhetsindustrin som är mycket mer drivna på försäljning än tidigare.

Några orosmoln?
– Det är en ambitiös idé att komma ut med en så mastig tidning varje vecka. Men de har resurserna och om de får ihop det kan det bli väldigt bra.

Läs även: Sofi Fahrman: Aktualiteten gör oss unika

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev