Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediebyråerna trotsar lågkonjunkturen

Publicerad: 19 augusti 2008, 07:54

Dagligen kommer rapporter om att den svenska ekonomin går allt sämre.
Märkligt nog pekar den senaste statistiken från Sveriges mediebyråer åt ett helt annat håll.


Under årets sex första månader ökade köpen som förmedlas av mediebyråer med hela 10 procent. Under juni var ökningen hela 33 procent jämfört med juni 2007.

– De medieslag som gått bäst under årets första halvår är internet, tv och landsortspress. En tydlig trend är att annonsörer som tidigare exempelvis enbart valt en stark lokaltidning för sin annonsering, nu i större utsträckning väljer att ta in en mediebyrå som kvalificerad rådgivare vilket medfört ett bredare val av mediekanaler som exempelvis inkluderar regional-tv och -radio, internet och direktreklam. Detta leder till att våra medlemmar förmedlar allt större volymer, säger Per Rosvall, vd för Sveriges Mediebyråer i en kommentar.

Som Resume.se tidigare rapporterat blev biosommaren 2008 den bästa det här årtusendet för SF. Det visar sig också i reklamintäkterna. Enligt Mediebyråbarometern ökade mediet med 159 procent i juni och med 126 procent i juli.

Under juli vek den positiva trenden från juni och mediebyråernas volymer sjönk med 6 procent. Under juli ökade tv, medan radioreklamen rasade och internet backade för första gången.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.