Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediebyrån TBS får ny vd

Publicerad: 27 mars 2008, 16:02

På måndag tillträder Lars Fordner som ny vd för mediebyrån TBS Stockholmskontor. Christian Forsman, som varit vd i stort sett hela tiden sedan starten för 17 år sedan, tar därmed ett kliv tillbaka.


Lars Fordner

Christian Forsman stannar kvar som ordförande för både TBS i Stockholm och Göteborg. Lars Fordner, tidigare initiativtagare till och delägare i Boxen Media, blir ny vd för Stockholmsbolaget och Torbjörn Carlsson, som tog över det då nystartade Göteborgskontoret förra året, stannar kvar som vd i Göteborg.

Varför kliver du av vd-stolen nu?
– Vi behöver fokusera på att bygga upp vår verksamhet på den nordiska marknaden. Idag har vi samarbetspartners i de nordiska länderna men jag märker mer och mer att vi behöver öppna egna kontor. På det här sättet kommer jag nu att kunna frigöra resurser för det och samtidigt arbeta strategiskt med att få in nya kunder, säger Christian Forsman.

Kommer ni att öppna nya kontor i Norden redan under 2008?
– Nej, det är inte rimligt. Vi kommer kanske att inleda diskussioner i år och förhoppningsvis få igång en verksamhet året efter, säger Christian Forsman.

Kontoret i Göteborg är nu ett år. Hur går det?
– Senast fick vi in Langley Travel som kund och det var viktigt för oss. Idag har vi en 5-6 kunder men behöver komma upp i volym. Vi har kommit ungefär halvvägs men jag tror att vi kommer att nå lönsamhet i år.

2006 omsatte företaget enligt Christian Forsman cirka 150 miljoner kronor. Idag har siffran sjunkit till cirka 100 miljoner. Anledningen – byrån tappade förra året Unibet.
– 2007 var ett ganska tufft år men vi har lyckats hålla ett bra resultat trots att vi tappade Unibet. Nu är vi tillbaks och på väg upp igen. Då pratar vi TBS i Stockholm. Göteborgskontoret har naturligtvis kostat pengar. Men på det hela ser det bra ut, säger Christian Forsman.

Läs även: TBS rekryterar från CIA – startar i Göteborg

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.