Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediechef vill ha gräddfil

Publicerad: 14 november 2012, 11:45

En förälder i Jönköpings län vill att Skolinspektionen ska handlägga familjens ärende snabbt och med sekretess och hänvisar till sin chefsbefattning i mediebranschen, skriver Nu Tidningen.


I våras gjorde föräldern en anmälan till Skolinspektionen, SI, som  avslutades: "med tanke på min profession som journalist vill jag  fortsättningsvis också att ärendet hanteras på bästa sätt ur  sekretessynpunkt", skriver Nu Tidningen.

I ett nu aktuellt brev till SI skriver föräldern: "Eftersom jag till  professionen har en chefsbefattning inom mediavärlden hoppas jag på en  snabb återkoppling och ett objektivt och sekretessbelagt arbete från Er  sida".

– Som förälder kan man ju göra det, men om man hänvisar till sitt yrke  ska man vara oerhört försiktig. Vi journalister ska inte ha någon form  av gräddfil eftersom det riskerar att ifrågasätta vår trovärdighet. Vi  ska inte använda vår yrkesroll i situationer där vi inte jobbar som  journalister, säger Justus Bennet, etikombudsman på Journalistförbundet,  till Nu Tidningen.

SI lämnade ut de offentliga handlingarna, på sedvanligt sätt med  känsliga uppgifter överstrukna. Där framgår att mediechefen vill att SI  granskar en klassföreståndare, rektorn och en specialpedagog på barnens  skola.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.