Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediecirkusen kring Carl Bildt – satt fast med journalister

Publicerad: 31 augusti 2017, 06:15

Carl Bildt i svängdörren.

Foto: DN TV

Carl Bildt fick det hett om öronen, Facebook Watch är igång och Leif GW Persson sågar SVT. Det är några av rubrikerna i torsdagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Carl Bildt fick det hett om öronen under gårdagskvällen efter att han medverkat i en livesänd intervju i Expressen TV:s Bara Politik. Han förklarade där att han inte kommer ersätta förra Moderat-ledaren Anna Kinberg Batra som partiledare, trots höga opinionssiffror.

Efteråt möttes han i DN-skrapans lobby av ett stort gäng journalister från flera av mediehusen. Men det gick inte att smita som planerat. Han fastnade nämligen i svängdörrarna och en intensiv utfrågning påbörjades där Carl Bildt skötte det hela med humor. Se här hur det gick till.

Några av reaktionerna:

— Erik Carlsson (@ErikCarlsson) 30 augusti 2017+++++ https://t.co/gnwFaT7kJh https://t.co/ve6uNFUPLn
— Axel Björklund (@axelbjorklund) 30 augusti 2017Bildts spontana pressträff i DN-skrapans svängdörr efter intervjun hos Expressen TV har uppenbar klassikerpotential https://t.co/b2uPErJPk5
— Martin Ahlquist (@AhlquistMartin) 30 augusti 2017alltså jag gick före för att visa honom till taxin. Ser hur han fastnar med skocken och kan inte komna någonstans. Epic

Tyska mediehus bekämpar it-jättarna
Tyska mediehus går samman i en allians om konsumentdata med målet att tävla med Facebook och Google, bland dessa Axel Springer, skriver Digiday. Alliansen vill ha ett enda login för användare över alla dess partners webbplatser som går ihop med de nya reglerna om datasekretess, den så kallade GDPR-lagen som kommer i maj nästa år. När användarna har skapat ett login kan de använda samma till alla medlemssajter.

Två år för tech att bli mainstream
Enligt en ny rapport från Gartner kommer ny teknik att bli mainstream inom två år – om den är baserad på deep learning. Gartner har undersökt fler än 2 000 olika teknologier som 5G och artificiell intelligens.

Nu kommer första showerna i Facebook Watch
Facebooks Watch börjar denna vecka att rulla ut sina shower, i ett försök att konkurrera med Youtube. Bland de första medierna ser vi Business Insider’s livsstilsvarumärke Insider lansera ”The Geat Cheese Hunt” och ”It’s Cool, but does it really work?”. Inom kort debuterar även Tastemade med fyra shower. Facebook har signat avtal med över 30 mediehus som ska testa Watch.

Leif GW Persson sågar SVT
Leif GW Persson
gav en känga till SVT och kallade dem för ”Nordkorea” under TV4:s pressdag.
"SVT är en väldigt byråkratisk organisation. De som jobbar där är just byråkrater. De gör inte program utan är byråkrater för andras program", sade han till Aftonbladet.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.