Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediedagarna flyttas – blir en del av Bokmässan

Publicerad: 29 augusti 2016, 10:49

Foto: MEG/Pressbild

Utställningen slopas när Mediedagarna integreras med Bokmässan från 2017. – Det är fortsatt två skilda varumärken, säger Frida Edman, ansvarig för Meg.


Ämnen i artikeln:

MEGBokmässan

Vårens Mediedagarna i Göteborg (Meg) kan ha varit de sista i egen regi. Från 2017 kommer Meg nämligen att bli en del av Bokmässan som arrangeras i september. Huruvida det blir en permanent lösning är ännu inte klart.

Flytten sker dock inte av affärsmässiga skäl, understryker Frida Edman.
– Däremot är mediefrågor i dag intressant för såväl näringsliv, mediebransch som akademi, vars representanter tenderar att befinna sig på Bokmässan. Vi vill skapa möjligheter för beslutsfattare att lära av varandra om mediebranschen och affärsnyttan, och då är Bokmässan en bra och relevant mötesplats.

– Dock ser vi hela tiden över affären – datumflytten innebär förhoppningsvis att både samarbetspartners och Meg kan stärka sin affär ytterligare.

Rent logistiskt kommer Meg att vara en mötesplats på Bokmässan, som pågår under 27–28 september. Bokmässan öppnar den 28 september.

Vad mer betyder det för Meg att förminskas och bli en del av Bokmässan istället för sitt eget evenemang?
– Jag skulle inte säga att Meg förminskas, utan snarare att det är en datumflytt samt att vi ser över upplägg, format och koncept. Det är till exempel inte relevant och aktuellt med en stor utställning längre, som det har varit tidigare. Nu handlar det istället om att stärka programmet och öka relevansen.

Riskerar inte Meg att drunkna i Bokmässan?
– Det finns såklart både utmaningar och möjligheter. Men utmaningarna ligger främst bara i logistiken och sådana är lyckligtvis enkla att hantera. Det som är viktigt nu är att vara tydliga med att Meg och Bokmässan är två olika varumärken. Meg är fortsatt ett prestigeprojekt.

– Vi hoppas att det här kan leda till positiva fördelar även för Bokmässan, säger Frida Edman.

Både Meg och Bokmässan är en del av Bok & Bibliotek som ägs av stiftelsen Svenska Mässan.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

MEGBokmässan

Dela artikeln: