Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediehusens krav på BBC: Bromsa webbrapporteringen

Publicerad: 3 september 2015, 11:08

Mediehusens branschorganisation i Storbritannien kräver en begränsning av BBC:s digitala rapportering för att inte kommersiella aktörer ska konkurreras ut.


Ämnen i artikeln:

Public ServiceMediebranschenBBCTv-branschen

Diskussionen om public service-företagens konkurrenskraft gentemot kommersiella aktörer kommer och går med jämna mellanrum i Sverige. Senast aktualiserades debatten i våras i samband med SVT:s lansering av Edit.se.

Den brittiska branschorganisationen The News Media Association (NMA), som representerar stora aktörer från tidningsbranschen, hävdar att BBC:s uttalade ambition att expandera och utveckla sin digitala nyhetsrapportering är problematisk och riskerar att slå ut andra aktörer på marknaden. Det rapporterar The Guardian.

Att BBC:s expansionsplaner är befogade på grund av en allmänt negativ utveckling på den brittiska mediemarknaden slogs BBC fast i sin egen rapport från januari. Men NMA menar snarare tvärtom, att en begränsning av BBC:s onlinerapportering är nödvändig för att kommersiella aktörer ska kunna växa nationellt och internationellt.

Det har fått NMA att ta fram tio rekommendationer till Storbritanniens regering över möjliga förändringar i BBC:s mål och styrning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.