onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieinvesteringarna upp över 50 procent – online video gör rekordmånad

Publicerad: 8 juni 2021, 08:54

Medieinvesteringarna förmedlade via Sveriges Mediebyråer ökade med 50,5 procent i maj jämfört med samma månad 2020. Online video hade en positiv tillväxt på hela 103,4 procent.

Ämnen i artikeln:

MediebyråbarometernSveriges MediebyråerMediaMedierMedieinvesteringar

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ökningen kan delvis förklaras av icke periodiserad data då maj 2021 hade en mer faktureringsdag jämfört med förra året. Totalt förmedlades under maj drygt 1,3 miljarder kronor med positiv tillväxt för en majoritet av medieslagen som alltså jämförs med de rekordlåga nivåerna från pandemivåren 2020.

Den kategori som ökade mest var online video, detta med en positiv tillväxt om 103,4 procent. Den högsta månadsnoteringen någonsin för kategorin. Även radio gjorde en stark månad med en ökning om 73 procent. Trots fallande lyssnarsiffror.

Utomhusmediet som har drabbades hårt av pandemin, med avbokningar och minskade beställningar. I maj ökade kategorin med över 70 procent, siffror som ska ställas i relation till den mycket låga nivån 2020.

Ackumulerat, hittills i år, uppvisar medieinvesteringarna en positiv tillväxt om 10,1 procent jämfört med 2020. 

De mediekategorier som backade och uppvisade negativ tillväxt under maj var; DR/Annonsblad, sök, dagspress landsort samt bio. DR/Annonsblad backade mest med 20,3 procent. Hittills i år har kategorin haft en negativ tillväxt om 27,2 procent. Noterbart är att biograferna fortfarande är stängda till följd av corona vilket förklarar den fortsatta negativa utvecklingen.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev